Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na projektu aglomeracije Split-Solin

VIDEO Pogledajte kako napreduju radovi na projektu aglomeracije Split-Solin

Modernizira se vodovodna i kanalizacijska infrastruktura Splita

Radovi na 'Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin' napreduju ubrzano, a njihov pozitivan učinak već je vidljiv na ključnim lokacijama. Među najzapaženijim dionicama je buduća šetnica Duilovo-Stobreč, koja će postati omiljeno mjesto za šetnju i rekreaciju građana. Također, značajni napredak radova ostvaren je na izgradnji kanalizacijskih crpnih stanice Katalinića Brig, Trstenik, cjevovodima na području Žnjana i Šina. Ove aktivnosti predstavljaju samo dio opsežnog projekta usmjerenog na modernizaciju vodno-komunalne infrastrukture, čime će se dugoročno poboljšati kvaliteta života građana i zaštita okoliša.

Osim ovih radova, projekt obuhvaća i proširenje sustava odvodnje i vodoopskrbe naselja Žrnovnica i Korešnica, kao i opsežnu rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje i vodoopskrbe u gradu Solinu, općinama Podstrana, Klis i Dugopolje. Paralelno se provode i radovi na optimizaciji spoja sustava odvodnje sjevernog sliva te modernizaciji vodoopskrbe i kanalizacije grada Splita, što će omogućiti bolju povezanost i učinkovitost u pružanju komunalnih usluga.

'Uz modernizaciju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture u gradu Splitu, ovaj projekt predstavlja strateški iskorak prema održivom razvoju cijele aglomeracije. Kvaliteta života građana znatno će se poboljšati, rekonstrukcija vodovodne mreže osigurat će stabilniju opskrbu pitkom vodom, a napredna infrastruktura smanjit će i gubitke vode, što će dovesti do veće učinkovitosti i pouzdanosti sustava. Osim konkretnih infrastrukturnih prednosti, važno je napomenuti i pozitivne ekološke učinke projekta', poručuju iz Vodovoda i kanalizacije te dodaju kako će unaprijeđeni kanalizacijski sustavi smanjiti zagađenje vodnih resursa i pridonijeti očuvanju čistog obalnog područja, što je od velikog značaja za zdravlje građana, ali i očuvanje prirodnih ljepota Dalmacije.

'Zadovoljan sam trenutnim napretkom radova na 'Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin'. Kvalitetu izvedenih radova održavamo na visokoj razini što je potvrda dobre suradnje svih uključenih strana, a posebno raduje činjenica da su građani prepoznali značaj Projekta i važnost ovih radova za naš kraj. Ovom prilikom želim posebno zahvaliti građanima na njihovom strpljenju i podršci tijekom izvođenja radova. Svjesni smo da ovakvi radovi donose određene izazove, ali podrška građana nam omogućuje da i dalje radimo s entuzijazmom i predanošću kako bismo dovršili Projekt koji će dugoročno doprinijeti poboljšanju kvalitete života u našem kraju, prema najvišim standardima struke i u najkraćem mogućem roku', kazao je Mladen Mimica, voditelj projekta.

Napredak na gradilištima zabilježen je i u videu koji prikazuje tehničku složenost i važnost ovog zahvata za cjelokupno područje aglomeracije. Napredak projekta, koji se već sada izdvaja kao jedan od najznačajnijih infrastrukturnih pothvata na ovom području, ulijeva povjerenje u uspješan završetak. Građani će uskoro imati priliku uživati u modernoj, funkcionalnoj i ekološki održivoj komunalnoj infrastrukturi koja će podići standard i sigurnost opskrbe vodom te zaštitu okoliša na novu razinu. Modernizacija i proširenje komunalne infrastrukture donijeti će novi, viši standard komunalnih usluga, što će Split i okolna mjesta pozicionirati kao primjer urbanog područja koje uspješno balansira potrebe razvoja i zaštite okoliša.


Vaša reakcija na temu