Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vodovod o Benama: 'Naložili smo pražnjenje sustava odvodnje, čekamo rezultate analize otpadnih voda iz bio jame'

Vodovod o Benama: 'Naložili smo pražnjenje sustava odvodnje, čekamo rezultate analize otpadnih voda iz bio jame'

Još se utvrđuju činjenice…

Dobili smo odgovor na upit što je ekipa Vodovoda i kanalizacije ustanovila na Benama. Kao što smo već izvijestili, tim pod vodstvom Tonine Sanader, supruge šefa županijskog HDZ-a Ante Sanadera, izašao je u dva navrata na teren zbog onečišćenja u obalnom pojasu. Koliko je poznato, nisu utvrdili ništa sporno premda je analiza uzoraka uzetih u 'potočiću' kraj jame u obalnoj pojasu pokazala katastrofalne rezultate. Evo što oni kažu. 

'Redarstvo je 23. lipnja i 03. srpnja izvršilo očevid u skladu sa svojom nadležnošću te utvrdilo da objekt posjeduje sustav pročišćavanja otpadnih voda na BIO BAZI s urednom ishođenom dokumentacijom nadležnih tijela. 

Na samom terenu stranci je naloženo da preventivno isprazni individualni sustav odvodnje te o istome dostavi dokaz pražnjenja što je dokazano 03. srpnja prilikom dolaska vodnih redara na teren. 

Vodni redari su vizualnim pregledom utvrdili istinitost dokaza. U predmetnom postupku stranka je dostavila važeću Vodopravnu dozvolu, KLASA: UP/I-325-04/23-07/0000138, UR.BROJ: 374-24-3-23-4 izdanu od nadležnog tijela 30. ožujka, kao i ispitivanje vodonepropusnosti BIO JAME i izradu elaborata o vodonepropusnosti. 

Sukladno važećoj Vodopravnoj dozvoli stranka je obavezna dostaviti analizu otpadne vode iz BIO JAME od strane ovlaštenog laboratorija. Sukladno Vodopravnoj dozvoli uzorak iz BIO JAME je uzet od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

Po dostavi predmetne analize otpadne vode od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, vodni redari će, ukoliko rezultati nalaza budu ne zadovoljavajući, izdati Rješenje s danim mjerama iz svoje nadležnosti. Ostale mjere koje nisu u nadležnosti vodnog redarstava pokrenuti će inspektorat koji također paralelno vodi upravni postupak', stoji u odgovoru Vodovoda i kanalizacije.

Vaša reakcija na temu