Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vremenska prognoza za Dalmaciju

Vremenska prognoza za Dalmaciju

Najviša dnevna temperatura od 19 do 23 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti promjenljivo oblačno. Ponegdje kiša, uglavnom na otocima i na otvorenom moru pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru ponegdje i olujno. Najviša dnevna temperatura od 19 do 23 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Na sjevernom Jadranu mjestimice udari bure 35-50 čvorova, sredinom dana će oslabjeti. Moguće su nevere, uglavnom prijepodne na otvorenom moru.

Stanje

Ciklona nad Tirenskim morem se popunjava, a sa sjevera jača anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Uz obalu i na sjevernom Jadranu bura 4-14, na sjevernom Jadranu do 18, a podno Velebita do 28 čvorova, a od sredine dana tiho ili vjetar promjenjivog smjera do 12, a podno Velebita još poslijepodne bura do 16 čvorova. Na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana jugo i istočni vjetar 4-14, još u početku 10-20 čvorova. More 2-3, na otvorenom 3-4. Vidljivost 10-20 km. Postupno razvedravanje, još uglavnom prijepodne na otvorenom moru uz povećanu naoblaku moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Tiho ili slab vjetar promjenjivog smjera, a na otvorenom moru u početku i slabo jugo. More malo do umjereno valovito. Pretežno vedro, na otvorenom moru ponegdje uz povećanu naoblaku.

Vaša reakcija na temu