Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Meteorolog otkrio kakva nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Meteorolog otkrio kakva nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Donosimo lokacije

I u ponedjeljak na istoku Hrvatske stabilno - pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom i niskim oblacima, osobito uz doline rijeka. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će poslije jutarnje magle prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab. 

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj pretežno sunčano. U gorskim dolinama ujutro česta magla, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Uz obalu će ujutro puhati mjestimice umjerena bura koja će brzo oslabjeti, zatim vjetar većinom slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, na moru između 13 i 16 °C. Najviša dnevna od 16 do 18 °C, uz obalu između 21 i 23 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, prema otvorenom moru ponegdje s povećanom naoblakom. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana prema otvorenom moru mjestimice umjereno jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, uz obalu između 15 i 19 °C, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 24 °C. 

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati sunčano, ali će sredinom dana i poslijepodne ponegdje biti povećane naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.

'U utorak i četvrtak na kopnu pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom ili sumaglicom. U srijedu promjenjivo oblačno. Više oblaka bit će u zapadnim krajevima, gdje će ponegdje pasti i malo kiše. Jutra će biti razmjerno svježa, a dnevna temperatura uglavnom oko prosjeka za ovo doba godine.

I na Jadranu u utorak i četvrtak djelomice sunčano, pa i sunčanije. U srijedu na sjevernom i srednjem dijelu promjenjiva naoblaka, mjestimice i kiša. Vjetar većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni, a u srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu prolazno bura', prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Vaša reakcija na temu