Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Skomina komentirao start Dialla i sporne situacije iz Dinamovog dvoboja

Skomina komentirao start Dialla i sporne situacije iz Dinamovog dvoboja

Smatra da je čisto isključenje igrača Istre i kazneni udarac za Dinamo

Damir Skomina je u emisiji 'Tportal sudačka analiza' na MAXSportu komentirao sporne situacije. O startu Dialla koji je prethodio drugom pogotku Hajduka protiv Slaven Belupa je rekao:

- Tu se vidi da Diallo prvo igra loptom, a onda dolazi do kontakta. Tu mogu povući paralelu s Livakovićevim isključenjem, koje po meni nikako nije bilo. Igrač Slavena ide nisko glavom i sebe dovodi u opasnost i to za mene nije prekršaj. U praksi se to ne primjenjuje. To bi jedino mogao biti faul za Hajduk, za mene je to korektan gol. Da je Diallo išao s džonom, onda bismo mogli govoriti o faulu.

Iz dvoboja Istre i Dinama (2:2) je najprije izvučena situacija iz 35. minute, kada nije suđen prekršaj za Istru.

- Tu se utakmica izrodila, to je faul i žuti karton. Onda imamo reakciju gdje klupa poludi i trener dobije žuti karton. To što si pogriješio ne daje za pravo klupi da radi što hoće. Pitam se bi li se ti klubovi u Europi isto ponašali? Mislim da ne. Belupo je dva puta baš bio oštećen, ali to još uvijek ne daje pravo nikome da radi nered. Na sucima je da vrate povjerenje, a to je teško. Imamo i prošle godine odakle se vuku repovi. Čak su se i navijači Dinama zgražali, ali jako je bitno biti precizan. Ovdje je sudac Bel pogriješio i tu je izgubio kriterij.

U 57. minuti je lopta u ruku pogodila Ademija.

- Ako ga tu pogađa u ruku, to je kazneni udarac. Po meni ga je pogodila ispod pazuha, dakle u tijelo, a ne u ruku i za mene to nije kažnjivo. Javila bi se i VAR soba da ima dokaz da ga je pogodila u ruku.

Za drugi žuti, odnosno crveni igraču Istre je kazao:

- Žuti karton je zbog bezobzirnog starta koljena na koljeno, a ne zbog obećavajuće situacije.

U 74. minuti je upitan li Mišić trebao dobiti drugi žuti karton.

- Upitno je je li ovdje uopće faul, a žuti karton nije sigurno.

O kaznenom udarcu za Dinamo je rekao:

- Za mene je to prekršaj i kazneni udarac. Koski uopće ne gleda loptu.


Vaša reakcija na temu