Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT 'Smutljivac' s jabukama

RECEPT 'Smutljivac' s jabukama

Brzi kolač za koji vam ne treba ni mikser ni vaga

Stigli su vam dragi, ali nenajavljeni gosti i želite što prije napraviti ukusan kolač kojim ćete ih počastiti? 'Smutite' brz kolač s jabukama i cimetom kojem sigurno neće moći odoljeti. Za pripremu vam ne treba ni mikser ni vaga - samo odaberite jednu šalicu veće zapremnine koja će vam poslužiti za 'odokativno' mjerenje sastojaka, piše Zadovoljna.

Brzi kolač s jabukama - sastojci: 

1 velika šalica brašna

1 mala žlica praška za pecivo

pola šalice maslaca sobne temperature

dvije trećine šalice kristal šećera

2 dodatne male žlice kristal šećera za posipanje

2 velika jaja

2 velike jabuke

1 mala žlica cimeta

prstohvat soli

malo krušnih mrvica

Brzi kolač od jabuka - priprema: 

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Kalup po želji (okrugli, kockasti ili pravokutni) namažite s malo maslaca i posipajte krušnim mrvicama. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitnije kockice.

Kuhačom miješajte maslac sobne temperature i šećer. Kada dobijete glatku smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Dobro miješajte dok se jaja u potpunosti ne sjedine sa smjesom. Potom u nju dodajte brašno s praškom za pecivo i cimet. Na kraju dodajte i jabuke pa još jednom sve dobro promiješajte.

Smjesu ubacite u kalup i potom po površini posipajte s dvije male žlice šećera. Zatim stavite u pećnicu i pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Gotov je kada se odvoji od rubova kalupa i kada njegova površina poprimi zlatno žutu boju.

Želite li da tanjur s kolačima bude poseban isprobajte i prekrasne ružice od jabuka koje početnike u kuhinji osvajaju jednostavnošću, a kušatelje reskim i slatkim okusom jeseni. A ukoliko se ipak ne želite odreći čokolade u desertu kojim ćete počastiti goste, isprobajte recept za prefine kako kocke bez jaja, mlijeka i maslaca.

Ako tražite još recepata za jednostavne kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Vaša reakcija na temu