Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ferrari stigao do pobjede u Americi nakon 18 godina, Verstappen povećao prednost pred Norrisom

Ferrari stigao do pobjede u Americi nakon 18 godina, Verstappen povećao prednost pred Norrisom

Crvena rapsodija u Teksasu

Pet utrka do završetka sezone Formule 1, branitelj naslova Max Verstappen bježi 57 bodova izazivaču Landu Norrisu, pet više nego uoči sprinta i utrke u Austinu. 

Verstappen je sprint maksimalno iskoristio stigavši prvi do cilja, što mu nije pošlo za rukom još od Španjolske, koja se vozila u lipnju. Norris je kiksao u finalu i omogućio Carlosu Sainzu da se vine do drugog mjesta. Charles Leclerc bio je četvrti, a s tog mjesta je večeras krenuo u utrku. 

U gužvi na prvom zavoju probio se na prvo mjesto i zadržao ga suvereno do kraja. Verstappen se držao na drugom mjestu, no Sainz ga je uspio prijeći ranijim odlaskom u boks i kasnijim bržim tempom. Ferrari je tako slavio u SAD-u nakon punih 18 godina i pobjede Michaela Schumachera u Indianapolisu. 

Na kraju utrke vidjeli smo lavovsku borbu Verstappena koji je s osam krugova starijim gumama branio poziciju od Norrisa u evidentno bržem McLarenu. Norris ga je na kraju uspio prijeći, ali s bolidom potpuno van staze, što mu je donijelo pet sekundi penala i promoviralo Nizozemca na postolje. 

Vaša reakcija na temu