Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zašto je Splićanima draže napraviti nered kraj kontejnera nego okrenuti telefonski broj?

Zašto je Splićanima draže napraviti nered kraj kontejnera nego okrenuti telefonski broj?

Za glomazni otpad može se pričekati dan kada dolazi Čistoća u kvartove

Dok god se Splićani uz kontejnere za odvojeni otpad odlažu što zamisle, teško će se podignuti prosjek od oko tri posto koliko iznosi (sramotan) prosjek odvajanja. Na Pujankama su tako nesavjesni građani ostavili glomazni otpad, televizije i šut. Za potonje, građevinski otpad je sramota i na većoj razini, nemara Grada koji nema koncesionara. Za glomazni i elektronski otpad postoji jednostavno i, vrlo važno, besplatno rješenje.

Za glomazni otpad može se pričekati dan kada dolazi Čistoća u kvartove, o čemu je izviješteno na stranicama ove komunalne firme. Osim toga, kotar ima pravo pozvati na zahtjev stanara dodatni odvoz. 



Što se tiče elektronskog otpada, Splićani pokazuju zavidnu razinu neznanja. Slikovito rečeno, umjesto da nose teret frižidera, špahera, pećnica, mogu bez imalo takvog truda samo okrenuti besplatan broj 0800 444 110. Koncesionar, firma Tehnomobil, će za njih to učiniti besplatno, na kojem god katu živjeli. Dakle, mukte i bez muke. 


Vaša reakcija na temu