Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZATRAŽEN NADZOR ZAKONITOSTI 'Zaključak je ništavan, donijelo ga je neodgovarajuće tijelo'

ZATRAŽEN NADZOR ZAKONITOSTI 'Zaključak je ništavan, donijelo ga je neodgovarajuće tijelo'

Nova regulacija prometa na Marjanu ostala je mrtvo slovo na papiru

Ravnatelj Park šume Marjan Damir Grubšić danas je gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari poslao očitovanje o primjeni zaključka o novoj prometnoj regulaciji koja značajno smanjuje broj vozila unutar granica zaštićenog područja. Aktivisti Društva Marjan primijetili su, naime, da je na Benama sve po starom i da broj vozila nije uopće reduciran. Grubšić drži da zaključak nema zakonsko uporište.

'Konzultirao sam pravne stručnjake koji su ocijenili da je zaključak ništavan jer ga je donijelo neodgovarajuće tijelo, tj. gradonačelnik. Ministru gospodarstva i održivog razvoja upućen je dopis da se hitno provede nadzor zakonitosti donošenja tog akta', kaže Grubšić.

Smatra da je zaključak nelegalan jer ograničava upravljanje Marjanom Javnoj ustanovi i da je Park šuma trebala donijeti zaključak, a ne gradonačelnik.

Osim toga, ističe Grubšić, zaključak ne mogu provoditi jer je trebalo ostaviti određeno vrijeme prilagodbe.

'Između ostalog, zaključkom je predviđena ugradnja automatske rampe za koju nemamo sredstva. Broj vinjeta za Institut reduciran je s 80 na 50, a mi smo trenutno bez računala i pisača jer nam je u objekt na Benama udario grom i sve spržio. Zgrada, naime, nema gromobransku instalaciju. Tražio sam sredstva za instalaciju, no odbili su nas', kaže Grubšić.

Navodi i kako su radnu skupinu koja je radila na izradi novog zaključka o regulaciji prometa na Marjanu upozorili da treba otkloniti nedostatke formalno-pravne naravi, no ni to nije prihvaćeno.

'Primjena zaključka je neostvariva. Onemogućuje dolazak vozilima suradnicima Javne ustanove. Pa ni serviseri koji bi trebali popraviti računala i pisače po tom zaključku ne mogu legalno doći do Bena', tvrdi Grubšić.

Vaša reakcija na temu