Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP ZLOČINAČKA IZ DUBROVNIKA Zbog koncesije na pomorskom dobru zapalili skupi Mercedes i propucali lokal

ZLOČINAČKA IZ DUBROVNIKA Zbog koncesije na pomorskom dobru zapalili skupi Mercedes i propucali lokal

Žrtva je dobila prijeteću poruku: 'Nemoj da te ubije pohlepa'

USKOK je podigao optužnicu protiv četvorice Dubrovčana zbog udruživanja u zločinačku organizaciju, paljenja automobila te propucavanja lokala. Sve je bilo motivirano sukobom oko dodjele koncesije na pomorskom dobru u Staroj gradskoj luci u Dubrovniku. 

Braća Renato i Sveto Smoljko terete se da su u zajedničko djelovanje povezali Tomislava Remetina i Anđela Mikulića s nakanom da se osvete žrtvama. Namjerili su da ih zastrašivanjem i uništenjem imovine odvrate od natječaja za koncesiju. USKOK navodi da su razradili plan da se zapale osobna vozila i oštete ugostiteljski objekti. 

U optužnici stoji da su braća Smoljko naložili Remetinu da razbije i uništi ugostiteljski objekt u Lapadu te pronađe osobu koja će zapaliti osobna vozila. Ovaj je s četiri metka iz pištolja propucao ugostiteljski objekt te je Mikuliću pokazao osobna vozila koja treba zapaliti. Obećao mu je otpisati dug od nepunih četiri tisuće eura. 

Mikulić je postupio po nalogu te šibicama i lakozapaljivom tekućinom izazvao požar na Mercedesu 580 E. Napravio je štetu od najmanje 160 tisuća eura. Samo brzom reakcijom stanara nisu zapaljena i obližnja vozila, a vatra se nije proširila na okolne zgrade. 

Braća Smoljko se terete da su u više navrata dolazili u ured žrtve zahtijevajući da im prepiše udio u svom trgovačkom društvu. Na njegov telefon upućena je i poruka prijetećeg sadržaja: 'Nemoj da te ubije pohlepa.' Žrtva nije pristala na njihove zahtjeve, već je protiv braće podnio prijavu. Nalaze se u pritvoru.

Vaša reakcija na temu