Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zoran Mamić odustao od tužbe protiv Vojka V i Grše, objasnio i zašto

Zoran Mamić odustao od tužbe protiv Vojka V i Grše, objasnio i zašto

'Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu, ali...'

Na Općinskom sudu u Splitu sutra se trebalo nastaviti suđenje reperima Vojku V i Grši zbog pjesme 'Mamići', no to se ipak neće dogoditi. Zoran Mamić, potvrdila je njegova odvjetnica Jovana Puhalo, odustao je od tužbe za klevetu.

'Smatram da je tvrdnja 'stalno na koki' kleveta koja mi je uzrokovala štetu radi višeznačne tragičnosti života koja se može povezati s tim riječima. Neistinite tvrdnje ne bi smjela eskulpirati umjetnička sloboda koja bi morala imati društvenu granicu. Ta granica trebala bi postojati u odnosu na svakoga.

Međutim, bez obzira na štetu koja mi je već učinjena, smatram da bi svaki daljnji korak dodatno punio medijski prostor neprikladnim sadržajem, a kakvim osobno smatram i tekst sporne pjesme za društvo u cjelini', stoji u Mamićevom priopćenju koje je odvjetnica uputila medijima.

Odvjetnica Puhalo kazala je ranije kako 95% teksta pjesme 'Mamići' nije u tužbi, nego, kako je obrazložila, neistinita činjenična tvrdnja koja se tri puta ponavlja, a to je da je Mamić drogiran, odnosno na kokainu. Od repera je tražio ispriku zbog stihova, ali su je oni odbili. 

'Vadi se kesica, počinje presica, Zdravko i Zoki, stalno na koki... Idemo tvrdo ka Mamići, eura brdo ka Mamići, uzmemo paricu, prijeđemo granicu', stihovi su pjesme. 

Mamić se, valja napomenuti, nije pojavio na ročištu održanom početka ožujka jer bi to značilo da mora prijeći granicu te bi odmah bio uhićen zbog pravomoćne zatvorske presude za izvlačenje milijuna iz Dinama.

Vaša reakcija na temu