Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽUPAN BOBAN: Domovi nisu poskupjeli za socijalne kategorije, Upravno vijeće smije donijeti odluku o cijenama

ŽUPAN BOBAN: Domovi nisu poskupjeli za socijalne kategorije, Upravno vijeće smije donijeti odluku o cijenama

Preko vikenda je samo zalijepljena obavijest

Poskupljenje usluge korisnicima domova za starije i nemoćne osobe je bilo legalno, iako se nije o tome odlučivalo na Županijskoj skupštini. Potvrdio je župan Blaženko Boban, objašnjavajući da se usvajanjem izmjena statuta odluka o podizanju cijena prepustila upravnim vijećima. Na mala vrata provukla se velika ovlast domovima pod ravnanjem Ivana Škaričića, čiji mandat prate kontroverze. Najveća je svakako smrt 18 štićenika u prvom valu pandemije koronavirusa, kada je, 'malo eskaliralo', prema riječima Škaričića. 

Cijene su povećane od 20 do 30 posto, ovisno o kategoriji, za dvokrevetnu sobu ta je razlika sada viša 100 eura, bila je oko 380 eura, sada je preko 480 eura.

- Napomenuo bih da svim štićenicima koji su u sustavu Centra za socijalnu skrb nije povećana cijena. Što se tiče korisnika kojima je povećana, podsjetit ću da je prosječna cijena boravka sada niti 500 eura, a u privatnim je preko 1100 eura - pravdao je župan zadržavanje socijalne komponente u tržišnim uvjetima.

Upitan je zna li da prosječne mirovine ne iznose 500 eura.

- Nema razlike u prosjeku mirovina korisnicima što su u našim domovima i onima u privatnim - rezonira župan.

Nije mu drago što je obavijest zalijepljena preko produženog vikenda, ali je još jednom podvukao kako je bit da je prosječna cijena s ovim povećanjima manja od 500 eura i da se poskupljenje ne odnosi na socijalne kategorije. Osim toga, na stranicama Doma za starije i nemoćne još nema obavijesti o poskupljenju, a plaćati kreću odmah.

- Nije u redu ni da članovi Upravnog vijeća nisu objavljeni na stranicama - slaže se Boban s tvrdnjom o tajnovitosti.

Vaša reakcija na temu