Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay HALMED: Iberogast kapi ponovno su u ljekarnama

HALMED: Iberogast kapi ponovno su u ljekarnama

Distribucija je obustavljena u veljači

Nakon što je u veljači ove godine obustavljena distribucija serije lijeka Iberogasst, oralnih kapi za probavi, HALMED je izvijestio da su ponovno na policama ljekarni.

Privremena obustava primjene i distribucije bila je pokrenuta na zahtjev HALMED-a kao mjera predostrožnosti zbog sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka.

'Dodatnom analizom kontrauzorka utvrđeno je da je sadržaj u granicama specifikacije, što upućuje na zaključak da navedena serija nije zahvaćena neispravnošću, stoga se privremena obustava primjene i distribucije predmetne serije lijeka ukida te se postojeće zalihe mogu ponovno izdavati i primjenjivati', poručuju iz HALMED-a.

Vaša reakcija na temu