Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HeungSoon from Pixabay HALMED: Povlači Lumidol 50 mg i Lumidol 100 mg otopina za injekciju/infuziju (tramadolklorid)

HALMED: Povlači Lumidol 50 mg i Lumidol 100 mg otopina za injekciju/infuziju (tramadolklorid)

Riječ je o lijeku protiv jakih bolova

Tvrtka Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za lijekove Lumidol 50 mg otopina za injekciju/infuziju i Lumidol 100 mg otopina za injekciju/infuziju (tramadolklorid), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 12HWVA lijeka Lumidol 50 mg otopina za injekciju/infuziju i serije 12J4SA lijeka Lumidol 100 mg otopina za injekciju/infuziju.

Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

'Postupak povlačenja lijekova provodi se zbog otisnutog pogrešnog roka valjanosti na vanjskom i unutarnjem pakiranju. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnih lijekova koje nisu zahvaćene navedenom neispravnošću, kao i lijekovi drugih proizvođača s istom djelatnom tvari, stoga povlačenje navedenih serija lijekova ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta', poručuju iz HALMED-a.

Ovaj lijek izaziva popuštanje boli djelujući na specifične živčane stanice u leđnoj moždini i mozgu. Primjenjuju se u liječenju umjerenih do jakih bolova.

Vaša reakcija na temu