Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Izrađuje sapun od majčinog mlijeka kojemu je istekao rok trajanja

Izrađuje sapun od majčinog mlijeka kojemu je istekao rok trajanja

Zaradila je više od 82.000 funti

Taylor Robinson, 31-godišnjakinja iz Jacksona u američkoj saveznoj državi Ohio, izrađuje sapun od majčinog mlijeka kojemu je istekao rok trajanja.

Ideju za svoje proizvode dobila je prije dvije godine kada ju je prijateljica zamolila za sastojak za sapun dok je dojila sina. Kako pojašnjava Robinson, majčino mlijeko pomaže omekšati kožu, osjetljivost i akne.

Zaradila je više od 82.000 funti izrađujući sapun od prirodnih ulja i doniranog majčinog mlijeka kojemu je istekao rok trajanja. Reakcije na njezine proizvode navodno idu iz krajnosti u krajnost, od gađenja do divljenja.

Zanimljiv način kako iskoristiti majčino mlijeko u originalnom je hrvatskom dizajnu pokazala i zagrebačka umjetnica Ksenija Kordić. Od majčinog mlijeka izrađuje nakit, a svoj biznis pokrenula je prije deset godina kada je sama rodila i dojila dijete. Kako je ispričala za RTL Direkt, ima svoju originalnu formulu kako bi klijenticama omogućila kvalitetu nakita.

'Klijentice mi šalju do 10 mililitara mlijeka tako da ja od nekako male količine mogu napraviti i nekoliko komada nakita', kazala je dodavši da se poslije od mlijeka izrađuje kamen koji se dalje obrađuje primjerice brušenjem i ukrašavanjem.

Vaša reakcija na temu