Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Liječnica objavila kojih pet stvari nikako ne bi radila tijekom pandemije

Liječnica objavila kojih pet stvari nikako ne bi radila tijekom pandemije

Dala je niz savjeta

Liječnica Deborah Lee objavila je niz savjeta za ponašanje tijekom pandemije koronavirusa. Kazala je da se pridržava mjera ograničenja tijekom pandemije, a objavila je i što nikako ne bi radila dok traje pandemija.

1. Ne bi išla na putovanje

Koliko god vam to bilo primamljivo, putovanje u ovom trenutku puno je potencijalnih problema. Prvo, nema sumnje da je rizik od zaraze koronavirusom najmanji ako ostanete doma. Savjeti su i da se sve rizične skupine, koje uključuju starije osobe i osobe s kroničnim bolestima, suzdrže od putovanja koja nisu nužna, prenosi Eat This.

2. Ne bi išla u kafić ili noćni klub

Jedno od najriskantnijih mjesta na koja možete otići su kafići i noćni klubovi, kaže ova liječnica. 'Odlazak u kafić potpuna je suprotnost socijalnom distanciranju. Znači odlazak u zatvoreno na duži period i biti okružen mnogim ljudima, koji nisu iz vašega kućanstva', rekla je Lee.

3. Ne bi išla u teretanu

Iako je paradoksalno, jer svi želimo biti u formi i više vježbati te izgubiti nakupljene kilograme, najgora mjesta koja možete posjetiti su teretane i zatvorene sportske dvorane, kazala je liječnica. 

- Kad idete u teretanu, dijelite svu opremu sa svim drugim klijentima te teretane. Iako mislite da su sprave u teretani dovoljno odvojene jedna od druge, kad počnete vježbati, vaše disanje postaje dublje i brže, a i topao i vlažan zrak u teretanama vrlo je pogodan za širenje virusa - rekla je Lee.

4. Ne bi išla u plesne centre

I plesanje je aktivnost koja znači visok rizik od zaraze koronavirusom, kazala je liječnica.

5. Ne bi išla u liječničku ordinaciju, osim ako to nije prijeko potrebno

Upravo zbog velike koncentracije ljudi zaraženih koronavirusom koji idu u bolnicu, ova liječnica savjetuje da se sve što se može s obiteljskim liječnikom riješi putem telefona, a da se odlazi samo na one prijeko potrebne preglede.

- Mislim da je pandemija izazvala nezamisliv i neopisiv stres u životu mnogih ljudi, ali bilo je i dobrih stvari, kao što su da nas je naučila usporiti i biti ljubazniji, otkrila nam je da trebamo biti sretni s jednostavnim stvarima u životu i fokusirati se na stvari koje volimo. Izaći ćemo nekako iz ovoga, a moguće da će sve ovo potrajati još 18 mjeseci - rekla je Lee.

Vaša reakcija na temu