Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nika Akin from Pixabay Otkrivamo što je ekotin i zašto je potreban u rutini njege kože

Otkrivamo što je ekotin i zašto je potreban u rutini njege kože

Vrijedan sastojak

Retinol i hijaluronska kiselina trenutno su neosporni broj jedan kada je u pitanju usporavanje starenja.

Nijedan serum ili krema ne može bez njih. Ali što ako vam kažemo da postoji još učinkovitiji sastojak?

Što je ekotin?

Ekotin je, za razliku od primjerice retinola, prirodni aktivni sastojak koji proizvode mikroorganizmi koji žive u ekstremnim okruženjima poput pustinje ili slanog jezera.

Uz pomoć ovog aktivnog sastojka ti se organizmi štite od sunčevih zraka, vrućine i sprječavaju isušivanje. I ekotin na sličan način djeluje na ljudsku kožu.

Ekotin naime ima niz svojstava koja ga čine nezamjenjivim u njezi kože.

Slično hijaluronskoj kiselini, ekotin osigurava da molekule vode ostanu zarobljene u koži, štiteći je i hidratizirajući. Redovitom upotrebom vaša koža će postati glađa, a suhe bore će nestati.

Ekotin također štiti vašu kožu od slobodnih radikala i UV zračenja.

Jednostavnim jezikom to znači: ekotinin je savršeni sastojak protiv starenja koji održava vaše stanice zdravima i može spriječiti znakove starenja.

Supermoć ekotina je jačanje barijere kože, čime se otežava prodor bakterija u kožu, što zauzvrat osigurava da je osjetljiva koža ili problematična koža poput neurodermitisa i rosacee posebno dobro zaštićena.

Hijaluron, retinol: Što ekotin može učiniti u izravnoj usporedbi?

Supermoć ekotina očito je u zaštiti kože. Dok je retinol možda moćniji kada je u pitanju usporavanje starenja, ekotin osigurava da je vaša koža zaštićena u cijelosti.

U kombinaciji s drugim aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, vitamin C ili niacinamid, naša njega kože obogaćena je još jednom tvari i može zamijeniti neki drugi aktivni sastojak – posebno ako imate vrlo osjetljivu kožu.

Budući da ekotin ima sličan hidratantni učinak kao hijaluronska kiselina, aktivni sastojak je savršen za sve one koji prethodno nisu podnosili hijaluronsku kiselinu na licu, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu