Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook TJEDAN CRVENOG KRIŽA Gradsko društvo Split pripremilo bogat program

TJEDAN CRVENOG KRIŽA Gradsko društvo Split pripremilo bogat program

Od 8. do 15. svibnja

Svake godine, 8. svibnja, obilježava se Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u čast dana rođenja Henryja Dunanta koji je utemeljio Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca - najveću i najstariju humanitarnu organizaciju na svijetu.

Ujedno na taj dan u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja, kojega će i Gradsko društvo Crvenog križa Split obilježiti provedbom različitih aktivnosti s ciljem promocije svih djelatnosti koje obavljaju.

08.05., srijeda / 10 - 12 sati / Plato ispred Prime 3

Tjedan Crvenog križa započinje javnozdravstvenom akcijom mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi uz prezentaciju svih službi Crvenog križa koja će se održati u vremenu do 10 do 12 sati na platou ispred Prime 3.

09.05., četvrtak / 10 - 12 sati / Stari plac - ulaz preko puta Starog rodilišta

Četvrtak su posvetili aktualnoj tematici - djelovanju Crvenog križa u kriznim situacijama uz prezentaciju opreme i javni poziv svim zainteresiranim građanima da završe osnovnu obuku i postanu volonteri Crvenog križa za djelovanje u kriznim situacijama.

Naime, svjedoci smo velikih tragedija koje se učestalo pojavljuju širom svijeta u posljednjih nekoliko godina, zbog čega raste potreba razvoja i usavršavanja službi za pripremu i odgovor na krizne situacije. Crveni križ provodi kontinuiranu edukaciju svojih volontera kako bi se osigurala njihova spremnost za djelovanje. Edukacija se sastoji od obuke prve pomoći, psihosocijalne podrške, organizacije prikupljanja i podjele humanitarne pomoći, organizacije privremenog smještaja, rukovanja opremom i osnovnim znanjima logistike.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 9. svibnja, u vremenu od 10 do 12 sati na igralištu Ragbi kluba 'Nada' - Stari plac, ulaz nasuprot Starog rodilišta, gdje će uz prezentaciju opreme dijeliti i obroke pripremljene u našoj pokretnoj kuhinji.

10.05., petak / 10 - 12 sati / Makarska riva

Na Makarskoj rivi zajedno sa svim društvima Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije održat će javnozdravstvenu akciju mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi uz prezentaciju rada svih službi u sklopu Hrvatskog Crvenog križa.

11.05., subota / Akcije darivanja krvi

Aktivnosti u tjednu Crvenog križa završit će s dvije terenske akcije darivanja krvi:

Prva, u suradnji s DVD Žrnovnica, održat će se u vremenu od 09 do 12 sati na adresi Hrvatskih velikana 93 - Žrnovnica, a druga će se održati u suradnji s MO Kamen, u vremenu od 13 do 16 sati, na adresi Sv. Mihovila 52 - Kamen.

'Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite rad i djelovanje Crvenog križa u svojoj zajednici', poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu