Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Državnom smotrom zatvorene 59. Vinkovačke jeseni

Državnom smotrom zatvorene 59. Vinkovačke jeseni

'Ovo je najkvalitetnije što postoji u Hrvatskoj kada je u pitanju folklor'

Trećim dijelom Državne smotre izvornog hrvatskog folklora spušten je zastor na 59. Vinkovačke jeseni. Ove je godine u Vinkovcima na Smotri nastupilo 39 kulturno umjetničkih društava odabranih na županijskim smotrama ili na većim smotrama u Hrvatskoj.  

Uz njih nastupilo je i 8 društava iz dijaspore i to iz Njemačke, Austrije, Republike Srbije i BiH. 

'Mogu slobodno reći kako je ovo najkvalitetnije što postoji u Hrvatskoj kada je u pitanju folklor. Ako iz svih županija dolazi najbolja izvorna folklorna skupina, to onda i jesu zaista najbolji KUD-ovi koji djeluju i njeguju hrvatsku tradicijsku baštinu', rekao je na završnoj večeri stručni suradnik ZAKUD-a i voditelj organizacije Državne smotre Dario Grčić.

Na ovogodišnjoj smotri vidjeli smo veliku različitost i pokrivenost svih plesnih zona od panonske, alpske, dinarske i jadranske plesne zone kao i onih iz dijaspore.

Kulturno umjetničko društvo 'Vesela Šokadija'svake treće godine dolazi na Vinkovačke jeseni, a ove godine sudjeluju kao predstavnik Sabora kulture. 'Mogu vam reći da su nam Jeseni jedna od najdražih smotri. Prava nam je uživancija doći u Vinkovce, svim članovima našeg KUD-a dolazak u Vinkovce puno znači', rekla je predsjednica KUD-a 'Vesela Šokadija' Gordana Doko.

Dodajmo još kako je svatovska zaprega Danka Drobnjaka proglašena najljepšom među 30 zaprega na Svečanom mimohodu 59. Vinkovačkih jeseni. Procjenjuje se kako je Vinkovce u posljednjih deset dana posjetilo preko 100 tisuća gostiju i posjetitelja naše najveće manifestacije. Ogromno je srce svih Vinkovčana i domaćina Vinkovačkih jeseni, a pogotovo gradonačelnika Ivana Bosančića koji je prigodnim riječima zatvorio ovogodišnje Jeseni. Rekao je kako mu je srce toliko veliko te da se njega pita ne bi zatvorio Vinkovačke jeseni barem još tjedan dana.

'Hvala svima što ste bili dio najponosnije, najljepše i najveće manifestacije u Hrvatskoj. Vidimo se dogodine na jubilarnim 60.Vinkovačkim jesenima koje će biti još ljepše, raskošnije i bolje, a večeras se opustimo jer završila je najljepša manifestacija u Hrvatskoj. Uživajte!', poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom zatvaranja 59. Vinkovačkih jeseni.

Za kraj možemo reći kako se ljepota i različitost hrvatskog folklora ove godine mogla vidjeti u punom svjetlu. Kao šećer nakraju ostaje nam koncert Dalmatina naglavnoj pozornici u središtu grada koji počinje u 22 sata.

Vaša reakcija na temu