Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash HEROJ IZ MAKARSKE 'Mom je djetetu dao novi rođendan'

HEROJ IZ MAKARSKE 'Mom je djetetu dao novi rođendan'

21-godišnjak je spasio malog Patrika

Na Facebook stranici Dnevna doza makarskog nereda objavljena je dirljiva priča o herojskom činu 21-godišnjem Makaranina. On je, naime, na gradskoj plaži spasio 5-godišnjeg dječaka Patrika od gušenja.

Administratori spomenute stranice navode da se radi o Anti Mihovilu Mileti koji je odbio govoriti o događaju - poručio je tek da je normalno reagirao i da bi svatko to učinio. Majka dječaka Maja Kolar, ne znajući mu ime, zahvalila mu se Facebook objavom:

'Ovo nije uobičajen post. Ovo je jedna velika zahvala spasiocu koji je 30. kolovoza oko 17 sati mojem djetetu dao novi rođendan.

Naime, taj dan bili smo na plaži pokraj tobogana, a odmah do njega je i kućica sa spasiocem. Inače smo uvijek kojih 100 m niže na plaži kod kafića Bruscheta, ali taj dan je bila bas užasna gužva i jedino mjesto je bilo baš kojih 5 m od spasioca.

Da skratim, moj 5-godišnjak i ja uzeli smo krafnu od tete koja ih prodaje na plaži. Prošle godine su bili odlični i jeo ih je onda skoro svaki dan jednu.

Sjeli smo jedno pokraj drugoga i počeli jesti krafne i u jednom trenutku on se počeo gušiti. Udarac po leđima nije pomogao, kao ni moj heimlichov zahvat. Kako maleni nije mogao do zraka, vikala sam da trebam pomoć i odmah su doletjela dva jača čovjeka. Jedan od njih je napravio zahvat, ali ništa, drugi ga preokrenuo za noge, ništa. On je padao s nogu, usna mu plavila, horor koji ni jednom roditelju ni djetetu ne želim da iskuse..

U tom trenu je dotrčao nas spasioc u svakom smislu te rijeci i nekoliko puta mu napravio zahvat da bi napokon ogroman komad krafne izletio van. Krafna je bila dosta suha i teško ju je bilo za žvakati i ne znamo kako, ali jednostavno je komad skliznuo u grlo i tamo zapeo.

Da nismo taj dan bili tu gdje smo bili, ne želim ni pomišljati kako bi sve završilo. Ovako smo sretni što Makarska ima odličnog spasioca, sumještanina, kojeg u stresu i svemu nismo pitali za ime, ali smo idući dan barem odnijeli čokoladi. Iako, nema te zahvale koja se ni riječima ne može opisati kada vam netko spasi dijete.

Hvala ti još jednom od srca, spasioče, ako ova priča dođe do tebe.

Roditelji Patrika (5 g.).'



Vaša reakcija na temu