Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HULU Split HULU SPLIT 'Smiraj' je prva u nizu izložbi autora na početku karijere, ulaz je besplatan

HULU SPLIT 'Smiraj' je prva u nizu izložbi autora na početku karijere, ulaz je besplatan

Može se pogledati od 3. do 13. veljače

U galeriji Salon Galić, na splitskoj adresi Marmontova 3, postavlja se izložba Nikola Pjevačevića pod nazivom 'Smiraj', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split. Ondje će se moći pogledati od 3. veljače u 19 sati do 13. veljače 2021. 

Organizatori ističu da je izložba ovog akademskog slikara prva u nizu njih nekoliko kojima u Salonu Galić predstavljaju mlade autore i autorice na početku umjetničke karijere. Prije gostovanja u Splitu Nikola Pjevačević pripremio je samostalnu izložbu Galeriji SC u Zagrebu. 

- Pjevačevićevo slikarstvo prividno naginje idejama koje zagovara filozofski pesimizam, a prikazi njegovih platna djeluju poput vela zagrobnog života, podsjećajući na neminovnu smrt kao konačno okončanje životne boli i patnje. Ipak, u filozofskom pogledu umjetnik je bliskiji filozofiji stoicizma koja stremi putu lišenom emotivne patnje, prevladavanju razuma nad strastima i nepomičnom mirovanju u samome sebi - navode iz HULU-a Split.

Ulaz je besplatan, a organizatori dodaju da se službeno otvorenje neće održati zbog epidemiološke situacije.

Nikola Pjevačević, navode, rođen je 24. 11. 1993. u Belom Manastiru. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti, na smjeru slikarstvo u klasi prof. Duje Jurića i prof. Matka Vekića 2019. godine. Tijekom i nakon studija izlagao je na jednoj samostalnoj i nekoliko skupnih izložbi.

Vaša reakcija na temu