Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Izložba i koncert u petak u Hrvatskom domu Split

Izložba i koncert u petak u Hrvatskom domu Split

Glazba iz filmova i djela Neli Ružić

U Hrvatskom domu Split će se u petak, 7. lipnja, s početkom u 20 sati u dvorani Ive Tijardovića održati koncert 'Cinema - Branka Parlić, klavir' na kojemu će se izvoditi glazba iz filmova Philipa Glassa & Erika Satiea.

Umjetnica minimalističkih nota, srpska pijanistica međunarodne karijere Branka Parlić, posvećuje se izvedbi glazbe 20. i 21. stoljeća, posebno skladatelja minimalizma i postminimalizma, poput Philipa Glassa, Michaela Nymana, Wima Martensa i Arvoa Pärta. U programu objedinjenom nazivom Cinéma spaja dva različita, a opet vrlo bliska autora, Erica Satiea i Philipa Glassa. Najavu i program koncerta možete pronaći ovdje.

Koncertu prethodi otvaranje izložbe 'Intervali' umjetnice Neli Ružić koja se organizira u sklopu ciklusa izložbi 'Rakursi'. Izložba se organizira unutar ciklusa izložbi pod nazivom 'Rakursi', programa koji je osmislio kustos Dalibor Prančević. Više informacija možete pronaći ovdje.

Efemerne svjetlosne plohe oblikovane prozorskim oknima koje putuju interijerom zgrade reflektirajući univerzalni ritam (Zemlje, Sunčevog sustava, ali i cijele Mliječne staze) temeljno su polazište umjetničkog istraživanja i intervencije Neli Ružić. 

Vaša reakcija na temu