Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay JEDNOSTAVNO RJEŠENJE Evo kako se brzo riješiti mirisa od kuhanja

JEDNOSTAVNO RJEŠENJE Evo kako se brzo riješiti mirisa od kuhanja

Donosimo nekoliko savjeta

Iako volimo miris dobrog ručka i toplinu koju donosi u dom, ponekad miris kuhanja ostaje u zraku duže nego što bismo željeli, piše Zadovoljna.hr.

Čak i uz korištenje nape, neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete. Srećom, postoji jednostavno i brzo rješenje koje pomaže u neutralizaciji ovih mirisa, a u nastavku dijelimo trik koji je postao pravi hit na društvenim mrežama.

Kako izbaciti miris kuhanja iz doma?

Zagrijavanjem vode i aromatičnih sastojaka, poput limuna, octa, cimeta i klinčića, oslobađaju se eterična ulja i isparavanja koja brzo eliminiraju mirise. Ovi sastojci ne samo da osvježavaju prostor, već mogu pomoći i u stvaranju toplog, mirisnog ambijenta.

Sve što trebate učiniti jest lonac s vodom staviti na vatru. U vodu dodajte nekoliko kriški limuna, naranče, malo octa ili pak štapić cimeta.

Neka voda zakuha, a tada smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Dok voda isparava, oslobađaju se mirisne komponente koje se šire prostorom i prekrivaju neugodne mirise.

Mirisna atmosfera

Limun ima antibakterijska svojstva, dok ocat služi kao prirodni neutralizator. Cimet i klinčić doprinose dugotrajnoj ugodnoj aromi, pa ćete primijetiti kako prostor brzo postaje svježiji.

Osim što uklanja neugodne mirise, ovaj trik možete koristiti i u drugim situacijama kada jednostavno želite osvježiti atmosferu kod kuće. Mnoge ga osobe koriste tokom hladnijih dana kada prozračivanje postaje izazov, a ovaj trik postaje brz i praktičan način za održavanje ugodne atmosfere.

Vaša reakcija na temu