Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press KROVNA TEMA Antonia Kuzmanić otkriva više o 'Festivalu neobičnih obitelji'

KROVNA TEMA Antonia Kuzmanić otkriva više o 'Festivalu neobičnih obitelji'

6. svibnja na Terasi Trokut

Organizatori pozivaju zainteresirane da im se pridruže u ponedjeljak 6. svibnja, s početkom u 19 sati na Terasi Trokut Doma mladih (Ulica slobode 28, južni ulaz, 4. kat) na novom izdanju programa Krovna tema u kojem će im se ovog puta pridružiti Antonia Kuzmanić, programska voditeljica suvremene cirkuske kompanije ROOM 100, koja će otkriti više o Festivalu neobičnih obitelji, čije će se peto izdanje održati od 23. do 26. svibnja u Splitu.

Festival neobičnih obitelji trenutno je jedan od najrelevantnijih festivala suvremenog cirkusa u Jugoistočnoj Europi. Programska koncepcija festivala osmišljena je na način da dovodi predstave koje se bave društvenim i političkim okruženjem u kojem nastaju te predstave koje publiku potiču na propitivanje položaja i shvaćanja pojedinca u današnjem vremenu. Pri odabiru međunarodnog programa iznimno je važno da je riječ o recentnim produkcijama jer na taj način domaća publika ima priliku biti upućena u ono što se događa na zapadnoeuropskoj suvremenoj cirkuskoj sceni te pratiti trendove i razvoj ove izvedbene forme. Festival služi i kao platforma za predstavljanje novih izvedbi umjetnika i kolektiva iz Hrvatske i regije. Treći stup programa je 'industrijski program' s okruglim stolovima, raspravama, radionicama itd.

Ovogodišnje, peto izdanje festivala, održat će se od 23. do 26. svibnja u Splitu, a obilježeno je snažnom suradnjom s institucionalnom kulturom i prvim ulaskom suvremenog cirkusa u nacionalnu kazališnu kuću u Splitu.

Antonia Kuzmanić programska je voditeljica suvremene cirkuske kompanije ROOM 100 koja je osnovana 2010. godine, a danas djeluje u Splitu i Barceloni te provodi različite programe i projekte u Hrvatskoj, regiji te na međunarodnoj razini - u Danskoj, Francuskoj, Portugalu i Španjolskoj. Antonia radi kao producentica, edukatorica, koordinatorica EU projekata i izvedbena umjetnica, a značajan angažman ima u aktivističkim naporima da se radni uvjeti suvremenih cirkuskih umjetnica i umjetnika u Hrvatskoj i regiji znatno poprave i da se suvremeni cirkus prepozna kao vrsta izvedbene umjetnosti. Dugogodišnja je članica Upravnog odbora glavne europske mreže za razvoj suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom mreže Circostrada, predstavlja organizaciju u platformi circusnext i radi kao evaluatorica projekata za nekoliko institucija u Europi.

Razgovor će moderirati Dario Dunatov i Kristina Tešija, novinari s community radija KLFM. Snimka razgovora bit će dostupna za naknadno preslušavanje na web stranici radija KLFM.

Program 'Krovna tema' provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a  podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.

Vaša reakcija na temu