Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NACIONALNI OPERNI PRVAK Ivica Čikeš odlazi iz HNK Split, karijeru nastavlja u Zagrebu

NACIONALNI OPERNI PRVAK Ivica Čikeš odlazi iz HNK Split, karijeru nastavlja u Zagrebu

'Sporazumno smo se rastali'

Ivica Čikeš, nacionalni operni prvak, odlazi iz splitskog HNK-a. Kako doznajemo, karijeru nastavlja u zagrebačkom kazalištu, a s kolegama u Splitu rastao se u prijateljskim odnosima.

Iako se već duže vremena špekulira o odlasku Čikeša, operni prvak nije želio davati izjave na tu temu.

- Nemam komentar - odgovorio nam je na upit o razlozima odlaska.

Intendant Vice Bilandžić potvrdio nam je pak da su se sporazumno razišli, kao i da će i dalje biti angažiran u splitskom kazalištu.

- Točno je da je s Čikešom dogovoren sporazumni izlazak iz ansambla, no to ne znači da nećemo u budućnosti uživati u njegovim izvedbama u sklopu splitske opere. Vjerujemo da će biti prisutan na splitskoj sceni i više nego do sada - rekao je intendant.

Odlaskom Čikeša HNK više nema niti jednog umjetnika u ansamblima sa statusom 'nacionalnog prvaka'. 

Operni debi u splitskom HNK Čikeš je imao 1992. pjevajući ulogu Markiza D'Obignyja u Verdijevoj 'Traviati'. Od tada je pjevao u više od 50 premijernih izvedbi. 

Metropola je u posljednje vrijeme dobila vrhunske splitske umjetnike, redateljica Nenni Delmestre ravna Dramom zagrebačkog HNK, a sada im stiže, prema ocjeni stručnjaka, najbolji verdijanski bas.

Vaša reakcija na temu