Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRAVAC ŠPANJOLSKA Jedinstvo ponovno na putu

PRAVAC ŠPANJOLSKA Jedinstvo ponovno na putu

U ovoj godini obilježavaju 105. obljetnicu

Splitski Folklorni ansambl Jedinstvo nastavlja sa svojim putovanjima. Jučer su iz Zračne luke Sveti Jeronim 32 člana ovog splitskog ansambla poletjeli za Španjolsku i Madrid gdje će kao jedini predstavnici Hrvatske sudjelovati na 20. izdanju manifestacije Festival de Folklore de Zamora FIFZAMORA 2024. Ovaj festival ima status smotre i nije natjecateljskog karaktera, a splitska ekspedicija će se na pozornicama i trgovima grada Zamore od 4. do 8. rujna predstaviti svojim bogatim repertoarom s ansamblima iz Paname, Malezije, Brazila, Kosova i domaćina Španjolske.

Ovo je već sedma turneja Jedinstva u ovoj slavljeničkoj godini u kojoj obilježavaju svoju 105. obljetnicu. Ali, kako nam najavljuju splitski folkloraši, to nije i konačni broj njihovih gostovanja u 2024. Naime, do kraja godine očekuje ih nekoliko pakiranja kovčega za destinacije po svijetu, a neka od tih najavljenih putovanja će biti baš onakva kakva i priliče jubilarnoj godini: daleka i povijesna. No, opširnije najave o tome uslijedit će u tjednima koji su pred nama.

Nakon završetka festivala u Zamori, članove FA Jedinstvo očekuje i trodnevni bogati program gostovanja u glavnom gradu Španjolske Madridu, nakon čega u srijedu 11. rujna u večernjim satima slijedi njihov povratak u Split.

U međuvremenu za sve one zainteresirane da u svom odrastanju i životu dožive ovakva nezaboravna putovanja te osjete svu ljepotu folkloraškog doba ispunjeno glazbom i plesom uz neraskidiva nova prijateljstva, iz Jedinstva poručuju: 'Vrime je, upiši se u Jedinstvo!'

Upisi u FA Jedinstvo traju tijekom čitavog rujna i listopada, a o detaljima online primanja novih članova od vrtićkog, pa sve do studentskog uzrasta, više možete saznati na njihovim mrežnim stranicama.

Vaša reakcija na temu