Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA S ULTRE KOJA DIRA U SRCE: Razgovarali smo s DJ-em iz Ukrajine koji se nakon nastupa vraća u rat

PRIČA S ULTRE KOJA DIRA U SRCE: Razgovarali smo s DJ-em iz Ukrajine koji se nakon nastupa vraća u rat

DJ Moon Shot nakon nastupa nam je otvorio dušu i pričao o ratu te o napadu na njegov rodni Kremenčuk

Na malom stageu Ultra Europe festivala nastupao je DJ Moon Shot, Ukrajinac koji je dobio dozvolu napustiti svoju zemlju koja je u ratu za vrijeme trajanja festivala. Ispričao nam je kako je njegov put iz Ukrajine do Splita trajao četiri dana, umjesto nešto više od sat vremena leta, naravno, da je situacija normalna.

- U Splitu nastupam već treći put na Ultra Europe festivalu. Ranijih godina bi sjeo na avion u Kijevu i za nešto više od sat vremena bio bih na aerodromu u Kaštelima. Ovaj put sam sretan što sam uopće živ i da sam mogao doći. Vozio sam se četiri dana, najprije od Kremenčuka do Lavova vožnja je trajala nekih 15 sati, onda sam prešao granicu i ušao u Poljsku. Tamo sam prespavao pa sam se vozio autom do Splita - priča nam Sergey Moshlyak koji danas slavi što je uopće živ.


Naime, toga dana kada je napadnut trgovački centar u njegovom gradu Kremenčuku i sam je bio kod kuće sa svojom obitelji. Spremao se izaći, ali ga je snažna eksplozija ostavila kod kuće u strahu.

- Ljude, koji su miran dan odlučili provesti na otvorenome, odjednom je izbezumila jaka eksplozija - kad je udarila ruska krstareća raketa, krhotine su poletjele zrakom, a uplašeni ljudi su u panici počeli tražiti zaklon. Svi se pitamo što da smo toga dana bili u trgovačkom centru ili negdje u blizini. Mogli smo, svatko od nas biti tada tamo. Poginula su mi četiri prijatelja, ne znam kojim riječima bih opisao tu bol. Svi smo svakodnevno u strahu, pomažemo jedni drugima koliko možemo i nadamo se da će se rat što prije završiti.

33-godišnji Ukrajinac radi kao stalni DJ na radio Kiss FM te je odlučio svoje slušatelje nagraditi super poklonom, a tako će nekome i pomoći.

- Svjetski poznati DJ-i potpisali su ukrajinsku zastavu, napravit ćemo aukciju i prikupljena sredstva donirat ćemo najpotrebitijima u ratu. Vjerojatno nekoj ustanovi koja brine za djecu - priča nam i za kraj dodaje: 'Moram reći kako mi je u Splitu sjajno, osjećam se već kao kod kuće. Odlični ste domaćini, otvoren narod koji je uvijek spreman pomoći. Dobio sam ova tri dana puno podrške i ohrabrujućih riječi', zaključio je.

Vaša reakcija na temu