Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKROMNI SPLIĆANIN Najmlađi doktor znanosti u Hrvatskoj: Ova titula ne čini ništa pametnijim nego sam bio

SKROMNI SPLIĆANIN Najmlađi doktor znanosti u Hrvatskoj: Ova titula ne čini ništa pametnijim nego sam bio

'Moj doktorat je rezultat rada našeg tima i moj je koliko i njihov', poručio je Marko Kumrić

Danas smo pisali o tome kako je Marko Kumrić postao najmlađi doktor medicine. O velikom uspjehu 26-godišnjeg Splićanima obavijestila nas je njegova sestra Jagoda Kumrić, glumica koju mnogi pamte po uloga u televizijskim serijama. Na svom Instagramu je objavila fotografiju s mlađim bratom i objasnila zbog čega je na njega toliko ponosna.

- Ovo je moj brat Marko i danas je postao najmlađi dr.sc. među svim dr.med. u Hrvatskoj. Ja samo poziram i skupljam lajkove - napisala je Jagoda.

Naime, Marko je medicinu je završio 2020. godine, dobitnik je Dekanove, ali i Rektorove nagrade. Nedavno je postao i dobitnik nagrade za mladog znanstvenika godine koju dodjeljuje splitsko sveučilište. Osim znanstvenih uspjeha, Marko je i uspješni judaš, baš kao i njihov brat Zlatko. Oglasio se i uspješni m, dodali bi i skromni Splićanin, na svom Instagram profilu.

- Evo od danas i službeno dr. sc. Kum. Obično uz svoja postignuća priložim neki opsežni esej kojem se poslije i sam rugam, ali evo očito sam sad malo odrasta pa ću samo reći da me ova titula ne čini ništa pametnijim nego sam bio i da mi ne treba pridavati više kredita nego sam zaslužio. Moj doktorat je rezultat rada našeg tima i moj je koliko i njihov, a isto tako ne treba lagati sam sebe i pričati da ćemo mi sad promijeniti svijet s mojim doktoratom, u najboljem slučaju će biti jedna mala puzzla koja će jednoga dana nekome otvoriti nove vidike - poručio je Marko kojemu su mnogi u čestitali i poručili da je suviše skroman.

Vaša reakcija na temu