Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Splitska urbana baza oduševljena: Kultni pisac i reper Marčelo dolazi na xSTatic!

Splitska urbana baza oduševljena: Kultni pisac i reper Marčelo dolazi na xSTatic!

Fanovi ovog umjetnika kojem se 'dogodila glazba' doći će na svoje drugi dan 11.xSTatic festivala!

Završne pripreme za festival su u punom jeku, stoga ne čudi da organizatori sa velikim zadovoljstvom najavljuju dolazak jednog od najpoznatijih regionalnih izvođača – Marčela!

Ovaj multitalentirani srbijanski književnik i reper, koji je kroz svoju karijeru spajao muziku, društveni angažman i književnost, nastupit će na koncertu u subotu, 5. listopada, zajedno s drugim zvučnim imenima kao što su Stillnes i Krešo i Žuvi.

Marčelo na xSTatic dolazi u pratnji svojih dugogodišnjih suradnika, te će se na binu popeti njegova uhodana ekipa: Nevena Glibetić Nensi (vokal), Raid Kyu (klavijature, gramofon), Ministar Lingvista (vokal), Filip Krumes (violina), Max Kochetov (sax), Aleksandar Cvetković (bubanj) i Gavrilo Nikolić (bas/gitara).

Osim glazbenog dijela festivala, Gripe će i ove godine biti domaćin bogatom programu urbane kulture, s naglaskom na graffiti i street art, čemu se posebno veseli splitska publika.


Aleksandar 'Saša' Antić, jedan od organizatora, otkrio je kako mu je xSTatic najdraži praznik praznik u godini.

'xSTatic je eksplozija ulične i scenske energije i kreativnosti. Ove godine u glazbenom programu imamo čisto zlato i ne bi nikog posebno izdvajao jer sve je krema. Bit će to stilski i generacijski sjajan presjek regionalne hip hop scene, uz bend iznenađenja iz jednog drugog đira, al' mislim da će se odlično uklopiti', rekao je Saša i napomenuo još jednu novost:

'Uz večernje koncerte na Gripama, idu i afteri u Kocki, uz dj-eve, nastupe MC-a, i open mic za sve koji bi se htjeli okušati sa mikrofonom na sceni. Nek' mi se jave prije, bit ću kraj bine na Gripama', poručio je.

Napomenimo kako je ulaz na sva događanja koja su planirana u okviru ovog dvodnevnog festivala punog adrenalina, umjetnosti i glazbe - besplatan!

Sve dodatne informacije i najave mogu se vidjeti i na društvenim mrežama festivala xSTatic.

Vaša reakcija na temu