Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: MEKE I HRSKAVE Splitska glumica pripremila i otkrila hit recept za fritule

VIDEO: MEKE I HRSKAVE Splitska glumica pripremila i otkrila hit recept za fritule

Ivana Gudelj otvorila nam je vrata svoje kužine i podijelila male tajne ove omiljene blagdanske slastice

Glumica Ivana Gudelj otvorila nam je vrata svog doma i upoznala nas sa svojim kulinarskim sposobnostima koje rado prate i njeni obožavatelji na društvenim mrežama. Njena Instagram stranica 'La papanje' obiluje ukusnim i zdravim receptima, a za čitatelje Dalmatinskog portala pripremila je video recept trenutačno najtraženijih slastica - fritula.

- Recept za ove prefine i totalno okruglaste fritule sam sasvim slučajno pronašla prije nekoliko godina na grupi 'Dnevna doza kuhanja', pod nazivom Jasnine fritule. 

- Ovom prigodom pozdravljam gospođu Jasnu i zahvaljujem joj se na savršenom receptu, jer od tada pravim samo njene fritule. Osvojile su moje nepce i najbolje su koje sam do sada probala. Posebne su jer svaki put ispadnu savršeno okrugle, okus ruma i korice limuna se lijepo osjete, mekane su iznutra, a izvana hrskave. Ono što mi je najvažnije kod fritula je da su ukusne i mekane kada se ohlade, a ne samo dok su friško ispečene i tople - mišljenja je Ivana. 

Potom je otkrila male tajne ove omiljene blagdanske slastice, koju ona priprema na starinski način.

- Ulje mora biti umjereno ugrijano, a sam proces pravljenja je da se rukom 'uhvati' smjesa, stisne se šaka, i onaj dio smjese koji izađe između palca i kažiprsta se uzme žličicom, koja se prije svakog uzimanja smjese umoči u hladnu vodu, i potom spušta u ulje. Smjesa samo klizne, ulje ne prska, a fritulica ispliva na površinu kao prava mala 'balota'. Starinski način pripreme, ali zbilja ima smisla - detaljno pojašnjava Ivana koja poručuje:

- Možda je sve to na prvu komplicirano, ali samo se treba 'uhvatiti ruka', steći malo iskustva i one će biti prave male bombice.

Ljubav prema kulinarstvu glumici je prenijela pokojna majka Mirjana. Priznaje nam, uvijek joj se divila, promatrajući je i upijajući njezino 'kemijanje' s hranom. Danas, ona svoju strast prenosi svojim kćerkama.

- Moje djevojčice Noemi i Greta su mi veliki pomagači u kuhinji. Istina, bude puno više nereda, ali to je čar pripreme. Vidim koliko se trude, uživaju i jedva čekaju probati ono što su s mamom pravile. Fritulice pravimo barem dva puta tjedno, obožavaju ih. 

Ivani je ova godina bila i poslovno uspješna, nakon deset godina provedenih u Osijeku, vratila se u Split i postala članica ansambla GKM-a.

- Presretna sam što sam konačno u svome gradu i u svome teatru, koji mi je definitivno postao drugi dom. Zahvalna sam Osijeku i HNK Osijek, ali ipak - kući je najljepše. Sve je stiglo u moje vrijeme i na tome sam neizmjerno zahvalna - priča nam 32-godišnja Splićanka.

Ovo ljeto igrala je u premijeri predstave 'Zakon Zagore', a prije mjesec dana premijerno je izvela i predstavu 'Zagrljaj kojeg pamtim'.

- U životu sam naučila da nikada ne treba imati nikakva očekivanja, nego se jednostavno prepustiti i pustiti da sve ide svojim tijekom. Raditi sve srcem i najbolje što možeš, jer se trud na kraju uvijek isplati. Kolega Matija Grabić i moja malenkost, pod redateljskom palicom odličnog Siniše Novkovića, smo napravili jednu jako lijepu toplu obiteljsku priču koja prati brata i sestru, njihovo putovanje kroz život, odvajanje jedno od drugog, ponovno zbližavanje, prisjećanje svoga divnog djetinjstva i roditelja kojih više nema. Sretan završetak, puno igre, emocija i smijeha.

Sam naziv predstave 'Zagrljaj kojeg pamtim' predstavlja 'zagrljaj' žive osobe, zagrljaj su majka, otac, brat, sestra, nas dvoje zajedno, mi svi skupa, cijeli nas život i sve ono lijepo što smo doživjeli - opisuje nam detalje nove predstave GKM-a, koja je imala i svoja prva inozemna gostovanja.

- Bili smo u Hamburgu i Berlinu pred hrvatskom publikom i reakcije su bile odlične, ljudi su plakali i pronašli su sličnosti sa svojim životima i našim scenama iz predstave. Sretni smo i ispunjeni što smo 'dotakli' publiku i što smo prenijeli emociju na njih jer to i je bit svake predstave - iskreno će Gudelj. 

Ivana će kratko predahnuti od poslovnih obveza, blagdane će provesti u krugu obitelji, a ove godine je sve obavila na vrijeme - spizu, poklone, recepte, druženja.

- Inače to bude u zadnji čas, ali odlučila sam sebi olakšati, organizacija je definitivno pola posla. Svi negdje žurimo, a vrijeme tako brzo prolazi. Tako da sam sve pojednostavila, odlučila sam više vremena posvetiti obitelji, zagrljajima i druženjima s dragim osobama. Spize će biti, frižider je spreman, recepti su u glavi, pokloni ispod bora. Sada samo čekamo Badnjak i Božić. Ono što bi željela za sebe je da budem sretna, ispunjena, voljena, zdrava i nasmijana. Sve ovo želim i drugima - poručila je uvijek nasmijana splitska glumica. 

Što se tiče dočeka, kako nam je otkrila, detalje nije isplanirala.

- Još uvijek ne znam gdje ću, ali znam s kim ću. Sa svojom Noemi i Gretom. I gdje god završimo nas tri vjerujem da će zabava bit zagarantirana. Želje u Novoj godini su mi uvijek iste, a zdravlje je uvijek na prvome mjestu. Da mi njih dvije nikad ne skidaju osmijeh s lica. Da ih prati zvijezda sreće, da ih moja majka čuva s neba, da budu uvijek svoje i da nikad ne odustanu od svojih snova. Meni je ovo dosta. Sve ostalo imam - zaključila je Ivana, a mi joj želimo, baš kao i vama, ostvarenje svih snova.

Vaša reakcija na temu