Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO RAZGOVOR S JOEOM BAŠIĆEM: Ultra Worldwide je daleko najveća manifestacija na svijetu, volim reći da su to glazbene Olimpijske igre

VIDEO RAZGOVOR S JOEOM BAŠIĆEM: Ultra Worldwide je daleko najveća manifestacija na svijetu, volim reći da su to glazbene Olimpijske igre

U Splitu najavljeno jubilarno 10. izdanje manifestacije

Još samo 30 dana dijeli nas od jubilarnog 10. izdanja Ultra Europe festivala. Park Mladeži otvorit će svoja vrata od 12. do 14. srpnja 2024. godine u Splitu, nakon čega kreće jedinstveno destinacijsko putovanje prema Braču, Hvaru i Visu. 

Ultra Europe nosi epitet jedinstvenog destinacijskog glazbenog festivala i doživljaja u cijelom svijetu te je najveće međunarodno glazbeno događanje u Hrvatskoj. U Splitu je od 2013. godine, a od tada broji 1,5 milijuna posjetitelja iz 166 zemalja svijeta.

Organizator Joe Bašić, vlasnik tvrtke MPG Live, kazao je kako su u zadnjih 12 godina uspjeli puno toga ostvariti, a tome svjedoče brojke potrošnje, dolazaka gostiju, a ove godine najavio je najveće izdanje do sada.

- Brojke su veoma impresivne. Ostvarili smo 200 posto rasta u svim segmentima, godišnje se potroši 250 milijuna eura u Dalmaciji, a Ultra je još jednom pokazala da je motor razvoja destinacije u kojoj se održava. Ultra Worldwide je daleko najveća manifestacija i volim uvijek reći da su to glazbene Olimpijske igre. To trebaš doživjeti da se uvjeriš koliko je veliki događaj. Vjerujem da se još puno toga može ostvariti u sljedećih pet godina, a da bi bili jedan od top tri festivala u Europi moramo doći do brojke od 180 tisuća posjetitelja u 7 dana. Da bismo to postigli trebamo poboljšati neke segmente kao što je broj letova - rekao je Bašić i ponosno istaknuo kako trenutno na Ultri u organizacijskom i produkcijskom dijelu sudjeluje 80 posto domaće radne snage.

Dodao je i kako stižu najveći svjetski DJ-evi, njih čak osam iz top 10.

- Ukupno 200 DJ-eva će sudjelovati na ovogodišnjoj Ultri na 13 impresivnih pozornica. Mogu najaviti povratak Armina Van Buuren koji je označio prvu godinu 2013. pa je meni značilo da bude na slavljeničkom izdanju. Tu su Hardwell, Martin Garrix, Afrojack, DJ Snake, a pripremamo i iznenađenja u čast 10. godina održavanja - rekao je Bašić, a onda su ga novinari upitali hoće li Ultra i dalje ostati u Splitu s obzirom na to da je ovo posljednja godina pod ugovorom s Gradom Splitom. 

- Nakon ovog izdanja ići ćemo u pregovore za sljedećih pet godina, a naša je namjera da to bude tako. Vjerujem da sa svim institucijama možemo doći do dogovora - zaključio je Bašić.

Splitski dogradonačelnik, Antonio Kuzmanić, istaknuo je kako će s organizatorima razvijati ovaj festival.

- Grad Split želimo promovirati kao najbolju destinaciju u Hrvatskoj i šire, a s organizatorima radit ćemo da se povećaju kapaciteti, sigurnost i sve što ide uz jedan tako velik događaj. Moram kazati kako su sve službe ranijih godina radile izniman posao kako bi se posjetiteljima, ali i građanima tih dana omogućio siguran boravak u našem gradu. Ultra se održava tjedan dana, a mi tražimo goste koji će popuniti cijelu sezonu, pa tako radimo i na projektima koji će goste dovoditi cijelu godinu. Primjer je Sudamja koja je izvrsno organizirana, a takav će biti i advent na kraju godine - istaknuo je.

Važnost ovog festivala za Splitsko-dalmatinsku županiju istaknuo je Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, koji je obećao da će ove godine i on biti među posjetiteljima biti po prvi put.

- Veliku direktnu i indirektnu korist je ovaj projekt donio za našu županiju, a organizator je zaslužio komunikacijsku nagradu jer ima izniman odnos prema građanima, posjetiteljima i destinaciji u kojoj se održava, a i prebacivanjem tvrtke u Grad Split pokazuje da festival nije samo za posjetitelje koji dolaze, već i za građane Splita - kazao je Čogelja, koji je podsjetio i kako lokalno stanovništvo može kupiti ulaznice po povlaštenoj cijeni. 

Same pohvale za ovaj festival imao je i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

- Ultra je sigurno utjecala na razvoj u Splitu. Grad je postao iznimna turistička destinacija, preobrazivši Split u mjesto raznolike i kvalitetne ponude. Ne bih nazvao Split isključivo party destinacijom zbog njegovog povijesnog i kulturnog značaja, a svoju ponudu gradi uz gastronomiju, nautiku i turizam u zaleđu. Ultra je u tom smislu dodatni promotor na eminentnim tržištima, s obzirom na njen značaj u svijetu. 

Što je Joe Bašić još rekao o jubilarnom 10. izdanju Ultra Europe, pogledajte u videozapisu.

@dalmatinskiportal JOE BAŠIĆ: ‘Ultra Worldwide je daleko najveća manifestacija u svijetu, volim reći da su to glazbene Olimpijske igre’ U Splitu najavljeno jubilarno 10. izdanje manifestacije #ultraeurope #ultramusicfestival #splitcroatia #joebasic #dj #intervju #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu