Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Županijska razina Robokupa 2024.

Županijska razina Robokupa 2024.

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu

Robokup je ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola iz elementarne robotike koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture i osnovnim školama.

Zajednica tehničke kulture grada Splita u suradnji s Udrugom za robotiku 'Inovatic' organizira i provodi županijsku razinu Robokupa 2024. Natjecanje će se održati 10. svibnja 2024. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. 


Natjecanje se sastoji od dva dijela – strujnih krugova i programiranja robotskog vozila. U prvom dijelu natjecanja učenici trebaju izraditi strujni krug na eksperimentalnoj pločici prema uputama koje će dobiti na natjecanju. U drugom dijelu natjecanja učenici trebaju programirati robotsko vozilo da obavlja zadatke poput praćenja crne linije, prepoznavanja i zaobilaženja određenih prepreka i tomu slične. 

Natjecateljska ekipa se sastoji od tri učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Vaša reakcija na temu