Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić NIŠTA OD TERMOELEKTRANE PERUĆA: Nije prihvaćena Studija utjecaja na okoliš, Boban poručio da je zadovoljan što je sve dobro završilo

NIŠTA OD TERMOELEKTRANE PERUĆA: Nije prihvaćena Studija utjecaja na okoliš, Boban poručio da je zadovoljan što je sve dobro završilo

Ovakav rezultat se može pripisati kao još jedan plus splitsko-dalmatinskom županu

Termoelektrana Peruća, sada je sasvim izgledno, neće ugledati svjetlo dana u Cetinskoj krajini. Savjetodavno stručno povjerenstvo na sjednici u utorak, naime, nije prihvatilo Studiju utjecaja na okoliš kombi kogeneracijske plinske elektrane Peruća. Od 12 prisutnih članova, devet je glasalo za odbacivanje studije, a tri su je podržali.

Ovo je prvi korak za stopiranje gradnje, a sada se samo čeka i rješenje ministra da potvrdi ovaj stav. Istina, mišljenje nije za ministra obvezujuće, ali teško da će ići protiv stručnog tijela.

Ovakav rezultat se može pripisati kao još jedan plus županu Blaženku Bobanu koji je i na sjednici Županijske skupštine jasno i glasno poručio da predstavnici Splitsko-dalmatinske županije neće podržati studiju. Prethodno je održana i tematska sjednica, pozvani su stručnjaci i zainteresirana javnost, a ovome vrućem krumpiru, unatoč prozivkama, hladne se glave raspravljalo o Perući i donio konsenzus.  

Malo po malo, Boban niže 'male, ali velike pobjede'.

- Važno je da je dobro završilo - uzvratio je Boban na primjedbu o pobjedi.

Kako je rekao, dominantan je stav građana, struke i šire javnosti. Izrazio je i žaljenje što je bilo uoči sjednice manipuliranja građanima od strane i pojedinih političara kako će studija proći.

- Uistinu sam zadovoljan što studija nije dobila zeleno svjetlo  i nadam se da ćemo tako i ubuduće za sve projekte koji nisu od interesa od građana imati stav u korist naše županije - podvukao je župan.

Vaša reakcija na temu