Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tookapic from Pixabay RECEPT Bešamel umak

RECEPT Bešamel umak

Uvijek odličan

Uz ovaj odličan osnovni recept bašamel umak možete napraviti brzo i jednostavno, a rezultat će uvijek biti savršen. Možete ga poslužiti uz tagliatelle, a bit će odličan i uz druge kuhane tjestenine, kaže Recepttura.

Sastojci

70 g oštrog ili glatkog brašna

70 g maslaca

750 ml mlijeka

sol

papar

muškatni oraščić

Upute

U posudi na štednjaku zagrijavati maslac na laganoj vatri da se otopi.

Dodati brašno i miješati, zaprška mora ostati svijetla.

Kad se pojave mjehurići, uliti dio mlijeka i nastaviti miješati da se dobije jednolična smjesa.

Opet doliti mlijeko i miješati da se sastojci spoje.

Uliti sve mlijeko, miješati da se sastojci spoje i umak zgusne.

Posoliti i popapriti po ukusu, te isto tako naribati muškatni oraščić u umak.

Kuhati još dvije minute i uživati.

Bešamel umak možete poslužiti s raznim kuhanim tjesteninama, lazanjama, gljivama

Vaša reakcija na temu