Skuhajte ovaj klasični umak u jednoj tavi, a zatim prelijte špagete za jednostavan i jeftin obrok. Evo kako ga sprema Good Food.
Sastojci
3 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka, sitno nasjeckana
2 velika zgnječena češnja češnjaka
½ žličice čilija (po želji)
400 g sjeckane rajčice (može i iz limenke)
5 fileta inćuna, sitno nasjeckanih
120 g crnih maslina, bez koštica
2 žlice kapara, ocijeđenih
300 g špageta
½ male vezice peršina, sitno nasjeckanog
Upute
Zagrijte ulje u tavi koja se ne lijepi na srednje niskoj temperaturi. Dodajte luk zajedno s velikim prstohvatom soli i pržite 10 minuta, ili dok ne omekša. Dodajte češnjak i čili, ako koristite, i kuhajte još minutu.
U luk umiješajte rajčice, inćune, masline i kapare, pustite da lagano provrije i kuhajte nepoklopljeno 15 minuta. Začiniti po želji.
U međuvremenu zakuhajte veliku posudu sa slanom vodom. Skuhajte špagete slijedeći upute na pakiranju, zatim ih ocijedite i pomiješajte s umakom i peršinom.