Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću...
Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari, piše Miss Gastro.
Ako želiš, šećer u ovom receptu možeš zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju. Nadalje, ako ne voliš jagode, što je gotovo nezamislivo, možeš ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.
Sastojci
jagode 400 g
šećer kristal 50 g
sok od limuna 1 žličica
grčki jogurt 200 g
Postupak
Pomiješaj jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavi da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješaj.
Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj i limunov sok te blendaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
Umiješaj grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlij u kalupe za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje 8 sati ili preko noći. Po želji umetni i nekoliko tanko narezanih komadića jagode.
Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelij s malo vruće vode.