Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Sladoled od grčkog jogurta i jagoda

RECEPT Sladoled od grčkog jogurta i jagoda

Ledeni desert

Ima li što bolje od smrznutih jagoda s jogurtom u obliku sladoleda na štapiću...

Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili, kada je pred tobom vruć dan, podjednako osvježavajuć doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari, piše Miss Gastro.

Ako želiš, šećer u ovom receptu možeš zamijeniti medom za nešto zdraviju verziju. Nadalje, ako ne voliš jagode, što je gotovo nezamislivo, možeš ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem. 

Sastojci

jagode 400 g

šećer kristal 50 g

sok od limuna 1 žličica

grčki jogurt 200 g

Postupak

Pomiješaj jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavi da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješaj. 

Dobivenu smjesu ubaci u blender. Dodaj i limunov sok te blendaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu.

Umiješaj grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlij u kalupe za sladoled i stavi u zamrzivač na najmanje 8 sati ili preko noći. Po želji umetni i nekoliko tanko narezanih komadića jagode. 

Za lakše vađenje sladoleda iz kalupa, vrh kalupa prelij s malo vruće vode. 

Vaša reakcija na temu