Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MOJ ORMAR Jelena Katarina Kapa: Tipično sam žensko, ujutro i navečer najviše vremena provedem pred ogledalom

MOJ ORMAR Jelena Katarina Kapa: Tipično sam žensko, ujutro i navečer najviše vremena provedem pred ogledalom

Lijepa Trogiranka, bivša Miss turizma, otkrila nam je svoje omiljene modne kombinacije

Svi pričaju o novim trendovima, modi i 'must have' komadima koji se trenutačno moraju naći u ormarima svih trendseterica. U našoj rubrici 'Moj ormar' zavirujemo u ormare poznatih Hrvatica i Hrvata kako bismo saznali koji komadi krasne njihove kolekcije, koje trendove slijede te što sve koriste kako bi lijepo izgledali. Svoj ormar otvorila nam je Trogiranka Jelena Katarina Kapa, bivša Miss turizma Hrvatske, djevojka Joška Lokasa.

Koja ti je omiljena modna kombinacija u ormaru?

- Dnevna, obzirom da je moj dan većinom kombiniran poslovno-fakultetskim obavezama, onda uvijek moram kombinirati nešto što je prikladno i za odlazak na snimanje, revije, odlaskom u školske klupe, pa bih izdvojila najdražu jesensko-zimsku kombinaciju upotpunjenu stajliš suknjicama u kombinaciji majice sa zagasitim zimskim bojama i visokim čizmama na petu. Od dnevnih kombinacija zahtijevam da su mi prikladne za obaveze, da su udobne i da se lijepo osjećam u njima. Ako pričamo o omiljenoj večernjoj kombinaciji, već neko vrijeme ne tulumarim, ali bez obzira na tulum ili samo neku večericu, uvijek težim jednostavnim haljinama upotpunjenim s visokim elegantnim cipelama na petu i stajliš torbicom koja ide uz kombinaciju. Za zimske hladne večeri volim bunde od eko-krzna.

Kako bi opisala svoj stil?

- Pratim trendove, ali ne vodim se strogo za njima. Ljubiteljica sam klasike koju volim razbiti s nekim trendi komadom, tako da bih mogla reći da je moj stil slobodan, zaigran, ali prije svega elegantan.

Jesi li tipično žensko, koje dugo vremena provodi pred ogledalom?

- Uh, tipično sam žensko. Ujutro i navečer najviše provedem pred ogledalom, jer volim njegovana ući u dan, te također nakon cijelog dana opet tijelu dati potrebno. S obzirom na moj posao, ritam snimanja i količine make upa, potrebno je održavati tijelo, kosu i lice svježim. Često se i u prolazu škicnem u ogledalo čisto da provjerim situaciju, da znam odmah djelovati. Mogu reći da sam poprilično skoncentrirana na održavanje tijela pa tako osim tretmana radim jednom tjedno i mjerenje. Uživam u svom tijelu, volim ga njegovati i koliko budem mogla pokušat ću ga održati vitkim i zdravim. U slobodno vrijeme pokušavam nanositi što manje make upa, kako bi licu pružila odmor.

Na što najčešće trošiš novac?

- Na štikle i torbice. Na njima ne štedim, a izguštiram ih maksimalno.

Otkako te poznajemo u javnom životu, oduvijek imaš dugu kosu, bi li ju prihvatila skratiti za potrebe nekog snimanja?

- Ljubitelj sam duge kose, jer ona daje posebnu draž ženstvenosti. Ali nisam isključiva, smatram da je u svakoj promjeni moguće uživati ako se u glavi posložiš s novim imidžem. Nedavno sam je ipak malo odlučila skratiti i ne žalim.

Što voliš koristiti od kozmetičkih tretmana?

- Sve, ha, ha... Posjeti frizeru su česti, kao i posjeti mojoj dragoj prijateljici Kristini Hrastović koja brižno njeguje moje nokte, te mi ugrađuje volumenske trepavice. Ne volim ništa prepuštati vremenu, tako da mogu reći da imam jedan mali tim ljudi koji osim što brinu o mojoj kosi, tijelu, noktima, su prije svega moji prijatelji kod kojih uživam u čašici razgovora i njihovim tretmanima.

Baviš li se sportom?

- Trenirala sam košarku osam godina, to mi je posebno drago vrijeme kojem sam zahvalna jer me usmjerilo da održavam tijelo, sportski duh i da sam stalno u pokretu. Često i sada odigram basket s dečkom, prijateljima i mojim ukućanima. Obožavam to naše vrijeme jer uz igru imamo još dodatnu povezanost, tako da kada igramo, već imamo dobro razrađene taktike i akcije na terenu. Moram priznati da se Joško i ja dobro slažemo i na terenu.

Kakvu prehranu preferiraš?

- Mediteransku gdje predvode salate jer već dugi niz godina ne konzumiram meso u nikakvom obliku. Ne volim gazirane sokove tako da su mi voda i svježi voćni/povrtni sokovi najdraži za utažiti žeđ.

Bi li što promijenila na svom izgledu?

- Zadovoljna sam svojim izgledom i za sada nema potrebe za nekom drastičnom promjenom, ali baš danas sam dobila malu promjenu zaslužujući L'Oreal Akademiji. Sretna sam, ponekad su promjene baš ono što nam treba u datom trenutku.

Našla si se među pet najljepših na međunarodnom izboru za Miss turizma, jesi li očekivala takav rezultata?

- U to vrijeme kada sam odlazila na svjetski izbor, uistinu sam se par mjeseci posvetila strogim pripremama, od vježbanja, prehrane, spavanja, izbora stylinga, make upa i svega potrebnog. Želja mi je bila da se maksimalno pripremim jer bez obzira na cilj, najbitnije mi je bilo da ja budem zadovoljna sa svojim nastupom za vrijeme priprema u Venezueli i samim nastupom na stageu. Želja da što bolje predstavim Hrvatsku je bila ogromna, nisam se htjela prepuštati maštanjima već sam koncentraciju držala na svom djelovanju, tako da slobodno mogu reći da se trud isplatio te sam iznimno ponosna zbog toga. Smatram da uspjeh uvijek dolazi uz količinu uloženog truda.

Omiljeni modni angažman u karijeri?

- Obožavam svoj posao, kojeg ujedno i živim, tako da stvarno ne bih htjela nešto posebno isticati jer u svim angažmanima uživam. Najvrjednije što moj posao donosi su putovanja i upoznavanje mnogo ljudi, tako da takav način života pruža razvijanja. Sve što radim sada, vjerujem, za budućnost nudi i daje razvitak priče. Već sada je napravljeno jako puno lijepih projekata u kojima sam sudjelovala, od modnih revija, snimanja, nastupa na državnom pa svjetskom natjecanju... U najljepšem sjećanju mi je definitivno ostao posjet Venezueli gdje sam provela dva i pol mjeseca u pratnji svog agenta Borisa Kosmača. Takvo iskustvo pružilo mi je upoznavanje različitih kultura, prirodnih ljepota, stjecanje novih prijateljstava te poslovnih suradnika iz cijelog svijeta. Divno, divno...

Kada bi morala birati između posla medicinske sestre ili modelinga, što bi izabrala?

- Sestrinstvo je moja prva ljubav i nezamjenjiv je osjećaj kada pomažeš ljudima. Iz medicine sam izašla još prije pet godina jer se nisam mogla pomiriti s vladajućom politikom zdravstva, prvenstveno u odnosu struke prema pacijentu. Nakon odmaka od sestrinstva, upisala sam fakultet Odnosa s javnošću i studij medija u Zagrebu, kojeg sam i završila ove godine te se trenutno planiram nastaviti razvijati u tom smjeru. Želja mi je u budućnosti da spojim svoje struke.

Kako je bilo u studentskim klupama?

- Super, učim ono što me zanima i što mi budi želju za još većom količinom znanja. Gušt mi je provoditi vrijeme za knjigom, tako da me se često za vrijeme pauza u snimanjima može vidjeti sa skriptama. Trenutno sam završila tri godina studija, tako da je sljedeći korak upisivanje specijalizacije.

Čime misliš da si osvojila svog odabranika Joška Lokasa?

- Iskreno, nije bilo prevelikog truda u smislu zavođenja jer smo od prve sekunde kliknuli u svemu, jednostavno smo se osvojili i osvajamo se iz dana u dan sve više.

Što se mora naći u tvom neseseru?

- Uvijek u torbici imam mali SOS neseser od kojeg se ne odvajam. Tu su pinceta, labelo i korektor.

Da moraš birati između patika i štikli...

- Štikle.

Kakve kostime za plažu voliš?

- Obožavam kupače kostime jer je ljeto moje najdraže doba. Volim kostime koji ističu moju figuru pa imam šarolik izbor od jednostavnih bikinija do jednodijelnih kostima. Od ljetnih krpica definitivno ću prvo obratiti pažnju na kostim, a jedan od najdražih brandova mi je Agent Provocateur.

Romantična večera ili večernji izlazak?

- Romantična večera.

Omiljena plaža?

- Svako ljeto istražujem našu obalu, stvarno smo blagoslovljeni čistoćom mora i lijepim uvalicama. Ne volim gužvu na plažama pa uvijek volim otići na neka osamljenija mjesta, uvalice gdje priroda prevladava. Vrijeme na plaži koristim za opuštanje i dodir s dubinama, suncem, prirodom.

Najdraža boja odjeće?

- Royal blue i bordo.

Ne možeš bez…

- Ljubavi...

Jesi li se ikada obukla u nešto i požalila što si u tome izašla iz kuće?

- Ne žalim za takvim stvarima u životu. Ako se i dogodi, po kratkom postupku ispravljam. Okrenem se i pronađem uspješniju kombinaciju.

Gdje najčešće kupuješ odjeću?

- High street dućani koje volim kombinirati s dizajnerskim komadima.

Koji ti je omiljeni hrvatski dizajner?

- Volim šaroliki izbor dizajna koje hrvatsko modno tržište pruža, ali već neko vrijeme me oduševljava Lovely bags - izrađene od kvalitetnog materijala, trendy dizajna i boja, savršeno pristaju svakoj ženi i svakom stilu odijevanja.

Najljepše odjevena Hrvatica?

- Lejla Filipović, volim njen elegantno-dječački stil.

Najgora odjevna kombinacija koju si vidjela na nekome?

- Prozirne tajice, jednostavno se s takvim komadom ne mogu pomiriti.

Planovi?

- Pronaći sreću u svemu i uživati u svakom trenutku življenja.

Modna poruka za kraj...

- Elegancija je jedina ljepota koja nikada ne prolazi.


Vaša reakcija na temu