Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ured predsjednika Milanović i Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa

Milanović i Grbin prijavljeni su Povjerenstvu za sukob interesa

'Moramo štiti prijavitelja...'

Svaka budala može poslati nešto, kratko je za 24 sata Peđa Grbin, predsjednik SDP-a komentirao informaciju da je Povjerenstvu za sukob interesa stigla prijava protiv njega i predsjednika Republike Zorana Milanovića. Da su zaprimili prijavu protiv ove dvojice političara, potvrdili su i iz samog Povjerenstva. 

- Prijava je u smislu da svojom predsjedničkom ulogom pogoduje SDP-u. Odnosno da Milanović iz uloge predsjednika najavljuje kandidaturu, a da Peđa Grbin najavljuje njega - rekli su iz Povjerenstva. Riječ je, doznaju 24 sata, o neanonimnoj prijavi, a iz Povjerenstva nisu mogli reći tko je prijavitelj.

- Jasna je odredba zakona da smo obavezni štiti anonimnost podnositelja - rekla je predstojnica Ureda Povjerenstva Majda Uzelac. Kontaktirali su i Ured predsjednika Zorana Milanovića, te su ih zamolili za kratki komentar, ali su kratko rekli da nemaju komentara na samu prijavu. 

Podsjetimo, Zoran Milanović prije dva tjedna šokirao je Hrvatsku. Prvo je objavio kako na izbore izlazimo u srijedu, 17. travnja, a nakon toga objavio je i da s kandidira za premijera.

- Nakon izborne pobjede u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti Predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima - napisao je Milanović tada na društvenim mrežama. 

Nakon toga, reagirao je i Ustavni sud na čelu s predsjednikom Miroslavom Šeparovićem. Zaključili su da Milanović, dok obavlja dužnost Predsjednika, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima niti jedne političke stranke. Na kraju, predsjednik Milanović nije nestranački kandidat na izborima za Hrvatski sabor, već je kandidat za premijera, ako SDP s svojom koalicijom 'Rijeka pravde' pobijedi na izborima. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, nakon upozorenja Ustavnog suda rekao je na konferenciji za medije kako u kampanji neće spominjati Milanovićevo ime i prezime. 

Vaša reakcija na temu