Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Studio Ali Škorić: Vučić pokazuje svoje četničko lice koje je pokazivao i u Glini 1995. godine

Škorić: Vučić pokazuje svoje četničko lice koje je pokazivao i u Glini 1995. godine

Šef splitskog HDZ-a smatra da se srbijanski predsjednik nije ni malo odmaknuo od svog učitelja i mentora Šešelja

Nikoga više ne može iznenaditi besramnost srbijanskog političkog vodstva, predvođenog Aleksandrom Vučićem i njegovim mentorom Vojislavom Šešeljem, ratnim zločincem i dokazanim huškačem, koji barbarski i nasilno pokušavaju poniziti hrvatsku državu - rekao je Petar Škorić u komentaru na Šešeljevo gaženje hrvatske zastave na ulazu Skupštine Srbije prilikom službenog posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića toj susjednoj državi.

Predsjednik HDZ-a Split drži da izostanak istinske i prave reakcije te jasne osude tog čina od srbijanskog državnog vrha potvrđuje da se srbijanski predsjednik Vučić nije ni malo odmaknuo od svog učitelja i mentora Šešelja. 

- Brine me što ovakav način političkog djelovanja u Srbiji ponovno postaje dio 'mainstreama' koji je u toj zemlji očito nailazi na plodno tlo. Na istoj liniji je cjelokupno državno vodstvo, od Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, Aleksandra Vulina i Ivice Dačića. Ovo je tek jedan mali dio jedne široke agende srbijanskog državnog vrha protiv Hrvatske koji za cilj imaju relativiziranje nesagledivih grijeha koje kao stigmu nose iz ratova u Hrvatskoj i u BiH. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić se više niti ne trudi zadržavati umiljatu masku preko svog lica, već u blizini svog cjeloživotnog mentora pokazuje svoje pravo lice, ono četničko koje je pokazivao i u Glini 1995. - poručio je Škorić. 

Na kraju je zaključio:

- Sa zemljom bez stvarne i jasne oporbe, koja nakon pravomoćne presude za ratni zločin izbjegava oduzeti mandat Vojislavu Šešelju, u kojoj se divljački vrijeđa zastupnica Aleksandra Jerkov i visoka predstavnicu EU Federicu Mogherini, te u čijoj skupštini sjedi čak 80% zastupnika kojima je takav način djelovanja prihvatljiv teško je o bilo čemu razgovarati. U takvoj državi i državnom vodstvu Hrvatska ne može imati iskrenog niti razumnog sugovornika. Iz svega je potpuno razvidno kako je Srbija danas jako daleko od ispunjenja onih minimalnih civilizacijskih uvjeta koji bi joj omogućili promišljanje o zapadnim integracijama o kojima često znaju maštati.

Vaša reakcija na temu