Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Petar Škorić: Srbija junačenjem bježi od suočavanja s vlastitom prošlošću

Petar Škorić: Srbija junačenjem bježi od suočavanja s vlastitom prošlošću

Poručio je da Aleksandar Vučić govori nebuloze, te da održavanje vojnih igara i parada u Srbiji ne drži nikakvom realnom prijetnjom

Već smo navikli na razne nebuloze srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i drugih srbijanskih čelnika koji 'pokazuju mišiće' svojim naoružanjem i tehnikom. Jedino mi nije jasno kome to danas i zašto žele pokazati te u kome zapravo vide prijetnju?! Posebno je indikativno što takve izjave iznose baš uoči posjeta ruskih dužnosnika Srbiji. Ovakvi pokušaji pokazivanja moći nisu izolirana stvar već su, nažalost, dio opće političke klime u Srbiji koja izbjegava suočavanje s vlastitom prošlošću - poručio je Petar Škorić, čelnik splitskog HDZ-a i sudionik Domovinskog rata, nakon što je Vučić rekao, među ostalim, da su srpske zračne snage jače od svih zemalja SFRJ zajedno.

Škorić je još dodao:

- Dio te politike u posljednje vrijeme je i imenovanje haaškog osuđenika i ratnog zločinca Vladimira Lazarevića na položaj predavača na Vojnoj akademiji, podizanje spomenika Milanu Tepiću, koji je minirao vojarnu u Bjelovaru, a sve to je dodatno začinjeno redovitim ratnohuškačkim izjavama njihovog ministra Vulina.

Kao potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost poručio je da održavanje vojnih igara i parada u Srbiji ne drži nikakvom realnom prijetnjom.

- U skladu s vlastitom Strategijom obrane i nacionalne sigurnosti Hrvatska će nastaviti modernizaciju svojih Oružanih snaga, kako bi mogla dati što veći doprinos kao punopravna članica Sjevernoatlantskog saveza, bez kompleksa koje naši susjedi u zadnje vrijeme na ovaj način pokazuju - rekao je.

Vaša reakcija na temu