Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Todorić komentirao odluku suda

Todorić komentirao odluku suda

Bivši čelnik Agrokora tvrdi da su uhićenja dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića

Nakon odluke istražnog suda da jedino Ivica Todorić ide u pritvor dok se ostali osumnjičenici mogu braniti sa slobode, reagirao je bivši čelnik Agrokora čiji se dolazak pred institucije tek očekuje. U ovoj objavi Todorić ne najavljuje dolazak, tek pozdravlja odluku da se njegovi menadžeri brane sa slobode i njima se ispričava.

- Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbačaju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere uhićene u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj - iznosi Todorić.

Te nastavlja:

- Ispričavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali proživjeti ovu sramotnu torturu. I zbog svih njih neću se prestati boriti za istinu koja će razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njezine aktere.

Uhićenja, nastavlja Todorić, koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, sada su i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je donio neustavni lex Agrokor.

Ovo je neviđeni politički proces, navodi, politika premijera Plenkovića donijela je lex kojim je oduzeto privatno vlasništvo, ta je ista politika ovlastila ministricu Dalić da kreatora lexa Antu Ramljaka imenuje izvanrednim povjerenikom i izvrši otvorenu pljačku kroz Knighthead fond i njihove pomagače.

Ta je ista politika, dodaje, donijela i odluku o posebnom transferu 5 milijuna kuna DORH-u samo za istragu Agrokora pa i time potvrdila da pokreće politički proces, a tim činom ponizila i samo Državno odvjetništvo.

- Plenkovićeva politika kroz djelovanje ministrice Dalić i njihovih pomagača u Agrokoru Hrvatskoj čine zastrašujuću financijsku, političku i društvenu štetu i za to će morati odgovarati - završio je Todorić.

Vaša reakcija na temu