Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Veliki trgovački lanac osuđen zbog varanja kupaca lažnim akcijskim cijenama

Veliki trgovački lanac osuđen zbog varanja kupaca lažnim akcijskim cijenama

Popusta nije bilo ili su bili manji nego se tvrdilo

Danica piše kako su Plodine i njihov direktor nabave nepravomoćno su proglašeni su krivima i osuđeni na novčane kazne jer su varali kupce lažnim akcijskim cijenama. 

Prikazali su kako sir Gouda s popustom od 36 posto stoji 5,49 eura, a da je cijena prije bila 8,69 eura. No, redovna cijena iznosila je 6,49 eura, što znači da je bila niža samo 15 posto. Za rižu Scotti istaknuli su popust u iznosu od 42 posto iako je cijena u redovnoj prodaji bila ista kao i cijena s popustom u Plodinama. 

Pravdali su se ako je do toga došlo jer su kataloge tiskali malo prije nego je na snagu stupila Vladina uredba o ograničenju cijene proizvoda, ali je sutkinja odbacila njihovu obranu i izrekla novčanu kaznu za Plodine u iznosu od 1330 eura, a za direktora 133 eura. 

Vaša reakcija na temu