Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi boksački spektakl u Splitu: Trofej Marjana u nedjelju, 12. svibnja

Novi boksački spektakl u Splitu: Trofej Marjana u nedjelju, 12. svibnja

Želi se oživjeti dugogodišnja tradicija

Split i Športski centar Gripa ponovo će u nedjelju, 12. svibnja 2024. godine ugostiti vrhunski boksački spektakl!

Boksački klub Torcida Split, dvostruki uzastopni prvaci 1. Hrvatske boksačke lige, koji su praktički već osigurali i treću titulu prvaka zaredom, u danima svetkovine Svetog Duje i Dana Marjana u Splitu, u nedjelju, 12. svibnja 2024. godine organizira međunarodni boksački turnir Trofej Marjana!

Kroz međunarodni boksački turnir Trofej Marjana želi se oživjeti dugogodišnja tradicija nogometnog Trofeja Marjana u Splitu koji se održavao redovito od 1974. do 1989. godine i na kojem su uz domaći Hajduk i najbolje klubove ondašnje lige sudjelovali brojni ugledni gosti iz inozemstva, trofejni klubovi  kao što su Ajax, Anderlecht, Bordeaux, Nantes, Rapid Beč, Grasshopper, Banik Ostrava ili brazilski Vasco de Gama (prvak Južne Amerike!), te jake reprezentacije Poljske, Rumunjske ili ondašnjeg SSSR-a. U tom periodu Trofej Marjan bio je najkvalitetniji domaći nogometni turnir i prepoznatljivi simbol početka proljetne nogometne sezone.

Na prvom boksačkom Trofeju Marjana u Splitu, 12. svibnja 2024. potvrđen je nastup boksača iz Italije (selekcija Sicilije), Španjolske, Slovenije i Makedonije uz naravno vrhunske hrvatske boksače.

Selekciju Sicilije vodit će Giovanni Cavallaro, poznati talijanski trener i otac olimpijca Salvatorea Cavallara koji će ove godine braniti boje Italije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na Europskom prvenstvu koje ovoga vikenda završava u Beogradu boravi Splićanin Jurica Runtić u svojstvu predsjednika Marketinške komisije Svjetske boksačke federacije IBA-e i dolazak na Trofej Marjana potvrdili su mu vodeći ljudi Europske boksačke federacije EUBC-a – predsjednik dr. Ioannis Filippatos koji će svečano i otvoriti turnir; glavni tajnik EUBC-a Kirill Shchekutyev i predsjednik Sudačke komisije EUBC-a Vittorio Lai, počasni predsjednik Boksačke federacije Italije. Svi su oni bili na nedavnom Europskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču i bili oduševljeni gostoprimstvom i kvalitetom organizacije.


Očekuje se i potvrda počasnog predsjednika EUBC-a i Boksačke federacije Italije, Franca Falcinellija.

Prvi boksački Trofej Marjana u nedjelju, 12. svibnja 2024. iz male dvorane Športskog centra Gripe bit će u izravnom tv-prijenosu na Sportklub Fight TV-u i Sportskoj televiziji.

Želja je organizatora iz BK Torcide i Splita da međunarodni boksački turnir Trofej Marjana postane tradicionalan u Splitu i postane prepoznatljiv i ugledan u boksačkom svijetu kao što je nekada bio u nogometnom.

Novi je to projekt ambicioznog boksačkog kluba s Poljuda koji je pokrenut tek 2018. godine na inicijativu predsjednika i glavnog trenera BK Torcide Dražena Burića (bivši teškaš i reprezentativac) i Ante Stipetića, sadašnjeg predsjednika Kluba navijača Torcida, te Jurice Runtića koji uživa veliki ugled u svjetskoj i europskoj boksačkoj federaciji.

BK Torcida Split u nepune tri natjecateljske godine, uz domaće titule i medalje, nedavno je proslavio i prvu europsku medalju – Josip Tokić osvojio je brončano odličje na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču!

Vaša reakcija na temu