Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Petra Goleš je svjetska taekwondo prvakinja

Petra Goleš je svjetska taekwondo prvakinja

'S trenerom sam se mjesecima pripremala za ovo natjecanje, a u moje pripreme je bio uključen cijeli klub'

Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou za gluhe koje se održava u Biskeku u Kirgistanu, Petra Goleš osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma. Članica splitskog taekwondo kluba Marjan zasjala je na tatamiju ostvarivši četiri impresivne pobjede koje su je dovele do vrha.

U svojoj prvoj borbi, Petra je nadmašila protivnicu iz domovine taekwondoa, reprezentativku Koreje, Kim, koja nije imala odgovora na njezinu izvanrednu tehniku. U četvrtfinalu je pobijedila domaću predstavnicu Daniarovu, dok je u polufinalu svladala Uzbekistanku Nuriddinovu. Finalna borba u kategoriji do 49 kilograma bila je dramatična, ali je Petra trijumfirala rezultatom 2:1 u rundama protiv Meksikanke Sanchez, čime je osvojila svjetsko zlato i dodala ga svojoj kolekciji uz olimpijsko srebro iz Brazila.

'S trenerom sam se mjesecima pripremala za ovo natjecanje, a u moje pripreme je bio uključen cijeli klub, tako da bez njih ne bih ni uspjela doći do osvajanja zlata na Svjetskom taekwondo prvenstvu gluhih. Zato se iskreno i od srca zahvaljujem ne samo treneru Veljku Lauru Šiši koji je moja najveća podrška, već i svima koji su me podržavali na ovom putu. Trenerima Marku i Blažu koji su mi pomogli s teretanom, Lovri i Toni Tomasu koji su mi svojim iskustvom i savjetima bili velika podrška u radu, nutricionistkinji Paoli koja mi je pomogla na putu do 49 kg, kao i fizioterapeutima Jasminu i Fahrudinu koji su dali sve od sebe da unatoč ozljedi budem spremna za izlazak na tatami. Posebno želim zahvaliti svojem matičnom klubu Marjanu i svim mojim prijateljima, članovima taekwondo kluba Marjan, koji su mi pomagali na svakom treningu, kao i Hrvatskom sportskom savezu gluhih, čiji sam ponosni član. Ovo zlato nije samo moje, već i svih onih koji su bili uz mene, pružali mnogo podrške i ljubavi te je zbog toga ova pobjeda još slađa kada znam kakve osobe imam i kakav trud stoji iza mene', rekla je Petra Goleš.

Osim Petre, na Svjetskom prvenstvu Hrvatsku predstavlja i Matea Kolovrat, aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja u kategoriji do 67 kilograma koja će nastupiti zadnjeg natjecateljskog dana, 30. ožujka. Na Svjetskom prvenstvu reprezentativke Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Petru i Mateu vodi trener Veljko Laura Šiša uz podršku menadžerice za sport gluhih, Melani Turković.

Ovo natjecanje, koje se održava od 25. do 30. ožujka 2024. godine, okupilo je 12 država s 48 muških i 41 ženskom natjecateljicom, pružajući vrhunsku konkurenciju i priliku za pokazivanje vrhunskih sportskih sposobnosti.

Vaša reakcija na temu