Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash STARI GRAD Gradonačelnik Škarpa: Obilaznica je važna za razvoj grada, ali ne po svaku cijenu

STARI GRAD Gradonačelnik Škarpa: Obilaznica je važna za razvoj grada, ali ne po svaku cijenu

Gradsko vijeće nije dalo suglasnost za dodatak sporazumu

Gradsko vijeće Starog Grada na Hvaru na jučerašnjoj sjednici jednoglasno je odbilo prijedlog sklapanja dodatka okvirnog sporazuma o međusobnoj suradnji u vezi gradnje infrastrukturnih objekata i uređaja u funkciji turističke zone Široki rat. 

Riječ je o sporazumu između Starog Grada s investitorom Arqaam Capital iz Dubaija koji ulaže u turistički kompleks Brizenica Bay u uvali Brizenica nadomak Starom Gradu.

Prihvaćanjem ovakvog sporazuma Grad bi imao obvezu pokrenuti postupak Izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja turističke zone Široki rat (Brizenica) i izglasati izmjene Plana koje nisu od interesa za Grad. Među ostalim uvjetima, tražilo se i povećanje zone za dodatnih 31,000 m2 prema samom moru, što je za Grad krajnje neprihvatljivo, naglašavaju 

'Najvrjednije što imamo je prostor i okoliš, kojeg moramo sačuvati za buduće generacije i time se vodimo, kao i interesom Grada i građana. Ponosan sam na vijećnike i na zajedništvo po ovako važnim pitanjima', rekao je gradonačelnik Antonio Škarpa

Ovim Sporazumom investitor ne bi financirao izgradnju obilaznice dodatnim sredstvima, nego plaćanjem komunalnog doprinosa, koji po zakonu ionako moraju platiti. Na Gradu je kako će taj prihod uložiti,  sukladno zakonu, pojašnjavaju iz gradske uprave. 

Iznos komunalnog doprinosa, u ovom slučaju, dostatan je samo za otkup zemljišta navedene trase, dok je financiranje izgradnje i dalje upitno. 

'Obilaznica je važna za razvoj grada, ali ne po svaku cijenu. Grad će i dalje ustrajati u pronalaženju rješenja realizacije obilaznice oko Grada bez obzira na ovu Odluku', poručio je gradonačelnik Škarpa.

Vaša reakcija na temu