Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk je potpuno podbacio u najvažnijoj utakmici jeseni
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

Hajduk je potpuno podbacio u najvažnijoj utakmici jeseni

Velik broj prvotimaca 'bijelih' bio je indisponiran u najvažnijem dvoboju

Hajduk je na svom terenu doživio težak poraz od Rijeke (0:3) i nije iskoristio priliku odlijepiti se na prvom mjestu. 'Bijeli' su i drugi put ove sezone zakazali u najvažnijem trenutku, prvi put su protiv Slovana kod kuće propustili priliku izboriti skupinu Europske lige i na punom Poljudu su izgubili sa 0:1, a ovoga puta su odigrali još lošije u utakmici u kojoj su se mogli odlijepiti na prvom mjestu.

Što se dogodilo Burićevoj momčadi? Kako protumačiti toliku indisponiranost igrača u ovakvom derbiju? Gdje je nestala ta obrana koja je držala rekord po neprimljenom pogotku?

Bilji je od samog početka bio loš, nesiguran, a promašio je i loptu kod akcije za prvi gol Rijeke. Slabu partiju odigrao je i Goran Milović, a činilo nam se i da je propustio napraviti 'pametan' prekršaj na Tomasovu u situaciji kod prvog gola. Niti vratar Kalinić nije bio u najboljem izdanju, doduše, nakon njegove najveće pogreške, kada je nogom promašio loptu, Tomasov nije poentirao, ali pitanje je ide li mu na dušu drugi gol Rijeke, kada je Tomasov zabio 'slobodnjak' u njegov kut.

Gdje su bili vezni igrači po oduzetoj lopti, kada je Rijeka brzom transformacijom dolazila na zadnju liniju obrane 'bijelih' s viškom igrača? Suradnja je u Burićevoj momčadi potpuno izostala, linije su bile predaleko, što su koristili hitri Rijekini brzanci, koji su se znalački ubacivali u prostor između veznog reda i dvojice stopera.

Trener Kek je zatvorio sredinu terena, gdje nije bilo prostora za Caktaša i Sušića, koji su kod 0:0 jedini koliko-toliko mogli nešto zakuhati, a bokovi su bili totalno izvan igre. Tudor niti jednom nije prošao po lijevoj strani, kao ni Milić, a Juranović nije do kraja ispratio Bezjaka kod prvog pogotka, a nije ga bilo ni prema naprijed.

Trener Burić je od 68. minute sve ispremiješao, Juranovića je poslao u sredinu, a Milovića na desnog beka, dok su stoperski tandem činili Jefferson i Velazquez, no ni to nije ništa donijelo. Neprimjetni su bili Balić i Vlašić, a izmjene su napravljene kad je već momčad bila toliko potonula da je prava sreća što brodolom nije bio i teži.

Dakle, zaključak je da je pobijedila kvalitetnija momčad, u kojoj je prvo ime bio Marin Tomasov, koji je za prvi gol asistirao, drugoga zabio, a kod trećega opet pobjegao Biljiju, da bi 'odbijanac' Balaj pospremio u mrežu.

Što sada? Hajduk je jak onoliko koliko će se brzo oporaviti od ovog knock-downa. 'Bijeli' još uvijek imaju prednost u odnosu na Dinamo, a to što su prepustili Rijeci prvo mjesto ne mora ništa značiti ukoliko će nastaviti pobjeđivati protivnike od kojih su objektivno bolji. U dva susreta protiv Rijeke to nisu pokazali, na Rujevici nisu iskoristili prednost igrača više većim dijelom susreta, te su remizirali, a sada su potpuno podbacili. No, ima i ona da je bolje jednom izgubiti 3:0, nego tri puta po 1:0. Na muci se poznaju Hajduci, Osijek im je prva prilika da se opet vrate na pobjedničke staze.

Nepopravljiva je šteta napravljena jedino glede publike. Hajduk je nakon ispadanja od Slovana postupno opet zadobivao povjerenje sve većeg broja pristaša, pa je tako došao do brojke od fenomenalnih 24.621 gledatelja za ovaj susret. Mnogi su otišli razočarani i pitanje je kada će se opet vratiti, dok uz Hajduk dalje ostaje ona najvjernija jezgra koja ga prati u pobjedi i porazu.

No, ne želimo sada biti patetični, moramo kazati da je Hajduk razočarao kad je najmanje trebao, kada mu se otvorila prilika za bijeg na prvom mjestu. 'Bijeli' su definitivno odigrali najlošiju partiju sezone, odnosno najgoru utakmicu od kada ih je preuzeo Damir Burić.

Vaša reakcija na temu