Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Hajduk je prema naprijed bio bezopasan, rezultat je bolji od igre
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Hajduk je prema naprijed bio bezopasan, rezultat je bolji od igre

Da je Hajduk iskoristio sve prilike koje je stvorio, rezultat bi bio isti

Hajduk je osvojio bod u gostima protiv Rijeke (1:1), u utakmici u kojoj su 'bijeli' bili potpuno bezopasni, no iskoristili su jedinu priliku koja im se ukazala.

Momčad trenera Željka Kopića je dobro ušla u susret, prvih dvadesetak minuta je izgledalo kao nastavak splitskog dvoboja protiv Steaue, 'bijeli' su bili agresivni i čvrsti u duelu, a čak je i zadnja linija stajala dosta visoko, te domaćin nije uspijevao stvoriti pritisak. No, kako je poluvrijeme odmicalo, to je Rijeka počela stvarati šanse, te potpuno preuzimati kontrolu igre.

Najgore za 'bijele' jest što su prema naprijed bili potpuno bezopasni. Vezni red i napad nisu kreirali ništa, da je Hajduk iskoristio sve prilike koje je stvorio, rezultat bi bio isti - 1:1.

Trener Kopić je u odnosu na četvrtak napravio jednu promjenu - Gyurcsa je ostavio na klupi, a u momčad je na opće iznenađenje uveo Šehića. Hajdukov sastav uistinu je teško predvidjeti, Kopić je u sezonu krenuo s Tudorom kao starterom na desnom krilu, probao je tamo i Hamzu, zatim Gyurcsa, a uvodio je s klupe Šegu, kojega je ovoga puta ostavio na tribinama. Malo je tko mogao predvidjeti da će za Rijeku napadački trolist glasiti Fomitcshow-Ivanovski-Šehić, ali baš tu smo formaciju gledali. Borbenosti nije nedostajalo, ali izostala je kreacija, ne pamtimo da Hajduk nije stvorio baš ni jednu opasnu situaciju pred protivničkim golom.

Potez utakmice za 'bijele' je napravio Josip Juranović, kada je nakon duela Ivanovskog i Čanađije dao Riječanima loptu, iako je dosuđen prekršaj za Hajduk. Takvo što se uistinu jako rijetko viđa, te se čak i trener Kek morao nakloniti potezu koji je izgledao kao svjetlo u tami Močvare.

Vratar Posavec je opet obranio nekoliko teških lopti, a ni Rijeka više nije onako jaka kao u vrijeme Andrijaševića, Ristovskog, Vešovića, Bradarića, Gavranovića... Kekova je momčad imala kontrolu igre i stvarala prilike, ali nije otišla dalje od 1:0, što je bio rezultat koji je 'bijele' držao u igri.

Hajduk je svoj trenutak dočekao u 83. minuti nakon starta Župarića na Saidu za kazneni udarac. Jedanaesterac je izveden tek u 87. minuti jer je Armada bacala stolice i tko zna što u teren pa nas sad zanima i kakva će nakon svega biti kazna jer Hajduk je radi sličnih izgreda u Dugopolju, još za Brbićeva mandata, morao igrati pred praznim tribinama.

Bacanje predmeta i čak četiri minute stanke nisu omele Miju Caktaša koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu za 1:1. Dodajmo ovdje i jednu rečenicu glede priče oko Caktaševa ugovora koja se povlačila posljednjih dana. U sistemu odlučivanja na Poljudu predsjednik i sportski direktor daju sve to na glasanje Nadzornom odboru koji bi trebao imati dovoljno mudre ljude da procijene do kojeg iznosa Hajduk može ići s plaćama, a da se ne ugrozi likvidnost, odnosno normalno funkcioniranje kluba. Nekakav gornji limit bi trebao postojati jer kod davanja velikih plaća odgovornost sigurno nije na igračima (Caktašu, Futacsu, ranije Radoševiću ili bilo kome drugome).

Zaključak s utakmice protiv Rijeke jest - Hajduk na kraju ima bolji rezultat od igre. A želja za bližu budućnost jest - neka se protiv Steaue ponovi isto! Tko ne bi potpisao isti scenarij i za četvrtak, kada rezultat od 1:1 'bijele' vodi dalje na Slovan ili Rapid... 

Vaša reakcija na temu