Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Kako su 'slijepci' iz HNS-a ukrali šou Perici i Ćaleti-Caru

DUPLIN OSVRT: Kako su 'slijepci' iz HNS-a ukrali šou Perici i Ćaleti-Caru

Nevjerojatno je da su svi novinari primijetili da je u zapisniku igrač manje, a nitko od odgovornih nije obraćao pažnju

HNS se opet potrudio nenogometnu priču dovesti u prvi plan jer nitko danas ne priča o fenomenalnoj pobjedi U-21 reprezentacije nad Španjolskom (3:0), potvrđenoj i protiv Estonaca (2:1), niti o golovima Perice i Ćalete Cara protiv favoriziranih Furija. Glavna tema je neviđeni gaf administracije, gdje je zaigrao igrač kojega nema u zapisniku.

Ivan Fiolić, igrač Dinama na privremenom radu u Lokomotivi, ušao je u igru u 46. minuti umjesto Antonija Milića, iako njegova imena nije bilo u zapisniku. To da Hrvatska u službenom dokumentu ima 17, umjesto 18 igrača, primijetili su svi osim onih koji su trebali. Štoviše, čak su takav papir i potpisali.

Kopiju službenog zapisnika dobiju uoči susreta svi novinari, službene osobe i funkcioneri obiju strana. Baš nitko nije primijetio propust, a Šuker i Mamić su se uskomešali tek kada je bilo prekasno da se nešto napravi.

Naravno da je odmah povučena paralela sa slučajem Dinamovih kadeta, koji su u Ligi prvaka pobijedili Anderlecht, ali nikad nisu zaigrali protiv Barcelone, jer su uveli u igru nogometaša koji je bio pod kaznom zbog žutih kartona. Priča ide u istu rečenicu jer se kadrovi HNS-a uglavnom regrutiraju kroz Dinamo, gdje je na prvom mjestu odanost Mamiću i Šukeru, a tek onda sposobnost.

U HNS-u se, pak, nadaju da će ovoga puta proći nekažnjeno jer nije nastupio igrač koji nije smio, već se dogodio 'tehnički propust'. Također se ni Estonci nisu žalili, ali nije žalbu uložio ni Anderlecht pa je ni kriv ni dužan prošao dalje.

Bez obzira kako će u ovom slučaju presuditi UEFA, ostaje činjenica da je hrvatski nogomet žrtva kadrova limitiranog dosega, koji vode HNL po ukusu jednog kluba, a i A-reprezentaciju drže na donjoj granici njenog potencijala, instalirajući u nju 'provjerene' kadrove poput Jozaka, Čačića i društva.  

Vaša reakcija na temu