Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Ovo je Hajduk!

Sušić je bio najbolji, neumorni Tudor postigao gol odluke, a Bilji se vrlo dobro ubacivao prema naprijed

Hajduk je pobijedio Lokomotivu sa 2:1 u jako teškoj utakmici, gdje nije bilo puno prilika, ali su 'bijeli' ipak osvojili zlata vrijedna tri boda i u ovom trenutku preuzeli prvo mjesto.

Igrač utakmice bio je Sven Tino Sušić, koji je u sjajnoj formi, a gol za 1:0 u 29. minuti bila je prava majstorija. Njegov udarac sa 17 metara bio je precizan, odmjeren, neobranjiv za Zeleniku, ali svesti akciju za vodeći pogodak samo na taj završni šut bila bi nepravda, jer u cijeloj toj priči nekoliko riječi zaslužuje i Maxim Bilji.

Hajdukov stoper se, pogotovo u prvom dijelu, često ubacivao prema naprijed, a u tim trenucima njegovu je poziciju nepogrešivo zatvarao Hrvoje Milić. Iz jedne takve akcije 'bijeli' su i poveli, Bilji je donio loptu Sušiću na vrh šesnaesterca, a onda je uslijedila majstorija veznjaka 'bijelih'.

Veliki plus zaslužuje i Fran Tudor. On je bio tradicionalno neumoran, a ovoga puta je postigao i gol odluke za 2:1 u 65. minuti. Sušić je opet povukao loptu, pravodobno uposlio Milića na lijevoj strani, a ovaj asistirao Tudoru, koji je iz prve pogodio mrežu.

Tudor je natjerao publiku da mu zaplješće i nakon tko zna kojeg po redu sprinta, u kojemu je pritisnuo protivničku obranu. On možda nije igrač koji plijeni na prvi pogled, ali ostavlja srce na terenu i ovoga puta je golom donio sva tri boda 'bijelima'.

Što nije bilo dobro kod Hajduka? Najprije, 'bijeli' ukupno nisu uspijevali držati ritam i stvoriti onoliko prilika kao protiv Slaven Belupa. Stanovit pad osjetio se u nastavku, gdje je u određenim trenucima Juranović imao problema po desnoj strani, najprije s Bručićem, a kasnije i s Grezdom. Juranović takošđer daje sve od sebe, ali njemu pozicija desnog beka nije prirodna, što se pogotovo osjetilo u nastavku.

K tome 'bijeli' nisu uspijevali iskontrolirati sredinu terena kao u prvom dijelu, pa su gosti sve češće dolazili pred Hajdukov šesnaesterac. Sudac Zebec u nekoliko je navrata iritirao publiku, a posebno je naljutio Milovića u 54. minuti, kada nakon gužve nije sudio prekršaj za Hajduk, nego korner iz kojega je pao gol. Kapetanu 'bijelih' pokazan je tada žuti karton zbog prigovora,. A nakon tog udarca iz kuta Andrijašević je glavom poentirao za 1:1. Nije Andrijašević slavio gol, ali svejedno je izviždan pri izlasku s terena.

Notirajmo i situaciju iz 68. minute kada je u Lokomotivi umjesto Bručića u igru s klupe ušao Marić. Možda ta činjenica nikome ništa ne predstavlja, ali bitno je spomenuti jer taj Marić igra u U-21 reprezentaciji kod Gračana u prvih 11, dok Nikola Vlašić grije klupu (kao u utakmici s Estonijom), a nema mjesta niti u početnom sastavu kod trenera Ćuka.

Nakon Slaven Belupa bili smo pomalo euforični, a sada možemo konstatirati da su upisana jako važna tri boda, iako je samo prvo poluvrijeme bilo na onoj najvišoj razini i donijelo očekivane prilike (Vlašić i Milović su imali velike šanse prije vodstva). No, s obzirom da su nedostajali Caktaš i Ohandza, te da opet na beku nije bilo Velazqueza, jako je lijepo saznanje da se pobjeđuje i bez tri igrača koja bi sigurno imala mjesto u prvih 11.

Navijači su nakon utakmice skandirali 'ovo je Hajduk', što najbolje pokazuje koliko se cijene trka i požrtvovnost koje ova momčad pokazuje, a sve što smo vidjeli daje razlog za novi optimizam uoči dvoboja s Rijekom.

I slažemo se s trenerom Burićem, nije toliko bitno što je nakon 776 minuta primljen gol, kad se pobijedilo i preuzelo prvo mjesto. 

Vaša reakcija na temu