Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić OSIGURALI KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Hrvatska slavila protiv Francuza

OSIGURALI KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: Hrvatska slavila protiv Francuza

Naši rukometaši bili su bolji s 23:20 protiv Francuza

 Hrvatski rukometaši osigurali su nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Izabranici Line Červara u posljednjem su susretu u skupini svladali Francusku sa 23:20 (11:11) i tako završili na trećem mjestu u skupini.

To znači da će Hrvatska u subotu navečer u Herningu igrati za peto mjesto sa Norveškom ili Švedskom.

Hrvatska je prvo vodstvo imala u 11. minuti (4:3), a minutu kasnije prvi put i dva razlike (5:3). Vrlo dobar je u prvih 30 minuta bio Marin Šego sa šest obrana, a Zlatko Horvat zabio je pet pogodaka. Francuska je povela 11:10 dvije minute prije poluvremena, a na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom. Francuzi su poveli početkom nastavka 13:12, no vrlo brzo uslijedio je hrvatski odgovor. U 38. minuti poveli smo 15:13, a u 48. prvi put smo imali tri razlike (19:16).

Prednjačio je Mandić sa četiri pogotka, sve je zabio iz kontre. Deset minuta prije kraja Hrvatska je povela 20:16, činilo se da su se Francuzi predali. Ali, to nije bio slučaj. U 53. su stigli na minus dva (20:18), a nešto kasnije i na 21:19. Štrlek je četiri minute prije kraja zabio za 22:19, Šego je na drugoj strani obranio i priči je bio kraj.

Hrvatska: Stevanović, Šego (11 obrana), Duvnjak 1, Stepančić, Vida 1, Horvat 7, Karačić 2, Štrlek 2, Musa 2, Slišković, Mandić 4, Vranković 3, Šipić 1, Bećiri, Bičanić.

Vaša reakcija na temu